Erzurum'da Sokak Köpekleri Toplanarak Tedavi Ediliyor

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanlarını Toplama Merkezi'nde 11 ay içerisinde 700'e yakın sokak köpeği tedavi edildi

Erzurum'da Sokak Köpekleri Toplanarak Tedavi Ediliyor
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanlarını Toplama Merkezi'nde 11 ay içerisinde 700'e yakın sokak köpeği tedavi edildi. Kısırlaştırılan 150'e yakın köpek ise tekrar sokaklara bırakılırken, hayvansever vatandaşlar ise 50 köpeği sahiplendi.
Sokaklarda başıboş dolaşan ve vatandaşlar için büyük tehlike oluşturan sokak köpekleri zararsız hale getirilerek sokaklara tekrar bırakılıyor. Yaklaşık 11 ay önce hizmete giren Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanlarını Toplama Merkezi'nde bugüne kadar 700'e yakın sokak köpeğinin tedavisinin gerçekleştirildiği belirtildi. Bu köpeklerden 150'e yakını kısırlaştırılıp tekrar sokaklara bırakılırken, hayvansever vatandaşlar da 50 kadar köpeği sahiplenmek için merkeze başvurdu.
MERKEZDE HER TÜRLÜ TEDAVİLERİ YAPILIYOR
Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanlarını Toplama Merkezi'nde 4 kişilik ekip tarafından sokaklardan toplanan köpekler burada görev yapan veterinerler tarafından tedavi ediliyor. Kuduz aşısından parazit uygulamalarına kadar tüm tedavileri yapılan köpekler, kısırlaştırılarak tekrar sokaklara bırakılıyor. Adeta köpeklerin nazıyla oynadıklarını ve onları olabilecek hastalıklardan korumak için büyük çaba sarf ettiklerini belirten yetkililer, " Buraya getirilen köpekler, her türlü sağlık taramasından geçiriliyor. Yemeğinden uykusuna kadar her hareketlerini takip edip, onların nazıyla oynuyoruz. Tüm tetkikleri yapılan köpekler ekipler tarafından tekrar sokaklara bırakılıyor" dediler.
Bugüne kadar hayvan toplama merkezine köpekleri sahiplenmek için 50 kişinin başvuru yaptığını belirten yetkililer, "Merkezimizi haftada iki gün vatandaşlarımızın ziyaretine açıyoruz. Burada merkezi gezip, köpeklerle yakından ilgileniyorlar. 50 vatandaş da köpekleri sahiplenmek için merkezimize başvuruda bulundu. Bu vatandaşlarımızın kimlik bilgilerini ve adreslerini alarak köpekleri kendilerine teslim ettik. Bugüne kadar başvuru yapanların çoğunluğunu çobanlar oluşturdu. Merkezimize gelen çobanlar, 'Sürüleri korumak için köpeklere ihtiyacımız var' diyerek bizden talepte bulunuyorlar. Biz de kendilerine istedikleri köpekleri, aşılarını düzenli bir şekilde yaptırmaları kaydıyla kendilerine teslim ediyoruz" şeklinde konuştular.