Dünya 23 Yaş Altı Dağ Bisiklet Kupası Artvin'in Şavşat İlçesinde Yapılacak

Dünya 23 Yaşaltı Dağ Bisiklet Kupası 16 Nisan 2011'de Artvin'in Şavşat ilçesinde yapılacak.

Şavşat Kaymakamlığı'nın Bisiklet Federasyonu'na başvurusu üzerine, Bisiklet Federasyonu konuyu değerlendirmiş, Federasyon Genel Sekreteri Bekir Gezer'i Şavşat'a göndermiş ve incelemelerde bulunmuştu. Yapılan incelemeler sonucunda doğal parkurları, çevre güzellikleri ve bölgenin bu konuda istekli olduğu kanısına varan Bisiklet Federasyonu, Dünya Bisiklet Federasyonu ile temasa geçerek bu kupanın Şavşat'ta yapılması kararına varıldı. Dünya Bisiklet Federasyonu tarafından organizasyonun yapılacağı tarihler Şavşat'a bildirildi. Bisiklet yarışlarının 16 Nisan 2011'de düzenleneceği kaydedildi.
Şavşat'ta yapılacak etkinliğe dünyanın çeşitli ülkeleri ve Türkiye'den Yıldızlar, 23 Yaş Altı, Elitler ve Masterler kategorilerinde sporcular katılacak.
Konuyla ilgili açıklama yapan Kaymakam Salih Altun, Şavşat'a bu turnuvanın Şavşat'a alınmasında en büyük etkenlerden birinin Kaymakamlık Özel Kalemi'nde görevli Polis Memuru Aziz Sırnaç'ın Milli Bisikletçi olmasına dikkat çekti. Projeyi Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu'na götürdüğünü ve Vali Yemlihalıoğlu'nun her türlü desteği vereceğini açıklaması üzerine çalışmalara başladıklarını kaydetti.
Kaymakam Salih Altun, dağ bisikleti sporunun bölge şartlarına uygun olduğunu kaydederek "Bisiklet sporu için bölgemizde dünya standartlarında doğal parkurlar bulunması, böylesine doğal parkurların bulunduğu bölgemizin spor turizmine açılması için güzel bir fırsat olması, bölge halkı için güzel ve farklı bir aktivite olması, insanların doğayla barışık, çevreyle dost alternatif araçlara yönelmesi için teşvik olması açısından bu organizasyona talip olduk" dedi.
Kaymakam Altun, bu turnuvanın Şavşat'a kazandıracakları ile ilgili olarak ise "Gelen sporcular, kafileler ve konuklara güzel bir organizasyonla birlikte Şavşat'ın tanıtımına katkı yaparak bölgenin turizm açısından gelişiminin sağlanması gerçekleşecektir. Bununla birlikte spor turizminin ilçemize ciddi kaynak sağlayacak olması, organizasyonun yerel, bölgesel ve ulusal basında yayınlanması, haber olması ile birlikte bölgenin tanıtımının aktif bir şekilde yapılacak olması nedeniyle, ilimiz ve ilçemiz ciddi prestij kazanacaktır. Ayrıca bölgemizde sporun teşvikiyle birlikte ulusal ve uluslararası arenada başarılı sporcular yetiştirmek adına önemli bir adım olacaktır. En önemli adımlardan biri de Şavşat'ın artık bir spor merkezi olacağıdır" şeklinde konuştu.