Çanakkale Boğazı'nda Şiddetli Fırtına Etkili Oluyor

Çanakkale Boğazı'nda saatteki hızı 60 kilometreyi bulan şiddetli fırtına deniz trafiğini olumsuz yönde etkiliyor

Çanakkale Boğazı'nda saatteki hızı 60 kilometreyi bulan şiddetli fırtına deniz trafiğini olumsuz yönde etkiliyor. Fırtına sebebiyle Gelibolu-Lapseki arasındaki araba vapur seferleri iptal edilirken, küçük tonajlı gemiler de Gelibolu ve Bozcaada açıklarında demirlemeye başladı.
Çanakkale'de akşam saatlerinde hızını arttırmaya başlayan şiddetli fırtına zaman zaman 60-70 kilometreyle kadar ulaştı. Fırtınanın etkisini arttırmasının ardından devreye giren Gelibolu Liman Başkanlığı güvenlik açısından Lapseki-Gelibolu hattındaki araba vapur seferlerini saat 19.00'dan itibaren geçici olarak durdurdu. Çanakkale Boğazı ile adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş yetkilileri saatteki hızı zaman zaman 60 kilometreye ulaşan fırtına sebebiyle Gelibolu-Lapseki arasındaki
seferlerin yapılamadığını belirterek, bunun dışında Çanakkale-Eceabat hattında şuan bir sıkıntının bulunmadığını açıkladılar.
Öte yandan Çanakkale Deniz Trafik İstasyonu yetkilileri de telsiz kanalı ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Çanakkale Boğazı ile Kuzey Ege'de etkili olacağı fırtına sebebiyle gemi kaptanlarını uyardı. Çanakkale Boğazı'ndan geçiş yapacak küçük tonajlı gemiler de fırtına sebebiyle güvenlik açısından Bozcaada ve Gelibolu önlerinde demirleyerek fırtınanın etkisini azaltmasını beklemeye başladılar.
Bu arada fırtınanın sabah saatlerinde hızını daha da artıracağı öğrenilirken belediye hoparlörlerinden de vatandaşlar dikkatli olmaları konumunda uyarılmaya başlardı.