AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş: Generallerin açığa alınması gündemi gereğinden fazla işgal ediyor

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, üç rutbeli askerin açığa alınmasının, gündemi gereğinden fazla işgal ettiğine dikkat çekerek, "Türkiye'nin

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, üç rutbeli askerin açığa alınmasının, gündemi gereğinden fazla işgal ettiğine dikkat çekerek, "Türkiye'nin normalleştiğini herkesin kabul etmesi gerekir." dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'nin üç generalin açığa alınması hakkında yürütmeyi durdurma kararı vereceği yönünde beklenti olduğu iddiası üzerine Elitaş, ''Askeri Yüksek İdare Mahkemesi de Anayasal bir kurumdur, kuruluştur. Yargıya itibar etmek, güvenmek lazım. İnşallah, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi, emir-komuta zincirinin etkisi altında kalmadan kararını vermiştir diye ümit ediyorum." diye cevap verdi.

Açığa alma olayının gündemi fazlasıyla meşgul ettiğine işaret eden Elitaş, ''Aslında, Türkiye'nin normalleştiğini, demokratik hukuk devleti standartlarının, sistemin içine doğru gittiğini birilerinin hazmedebilmesi, iyi algılayabilmesi lazım." şeklinde konuştu.

Herhangi bir üst kademe devlet memuruyla ilgili yetki kullanma hakkının ilgili amirlerde olduğunu hatırlatan Elitaş, "İçişleri bakanının, Jandarma Genel Komutanlığı'ndaki bir görevliyle ilgili, Milli Savunma Bakanı'nın da Genelkurmay Başkanlığı'ndaki üst rütbeli bir görevliyle ilgili kanunların kendilerine verdiği yetkiyi kullanma hakları tartışma konusu oldu." diye ifade etti.

Elitaş, hükümet ile asker arasındaki görüş ayrılığının nereye varacağına ilişkin bir soruya, ''Hükümetle asker arasında herhangi bir sorun veya görüş ayrılığı olduğunu ifade etmek uygun değil." diye cevap verdi. Bakanların, yasaların kendisine verdiği yetkiyi kullandığına işaret eden Elitaş, buna rağman kamuoyunda yasalar haricinde bir şeyler yapılmış gibi bir algı oluşturulduğunu aktardı. Elitaş, "Türkiye'nin normalleştiğini herkesin kabul etmesi gerekir." ifadesini kullandı.

Ayrıca, terörist başı Abdullah Öcalan'ın, Mart ayından sonra KCK'ya silahlanın talimatı verdiği yönünde çıkan haberlerin hatırlatılması üzerine ise Elitaş, şöyle dedi: ''Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, hiçbir tehdide pabuç bırakmaz. Terörle mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir." Elitaş, hedefin milli birlik ve kardeşliği tesis edebilmek olduğunu dile getirdi.