Ab Ve Akdeniz Üniversiteleri Ankara'da Toplanıyor

AB ve Akdeniz Bölgesi'ndeki üniversitelerin sorunlarının belirlenip, çözüm yollarının bulunması, akademik ve sosyal işbirliğinin sürdürülebilmesi için oluşturulan EMUNI Üniversitesi'nin 3

AB ve Akdeniz Bölgesi'ndeki üniversitelerin sorunlarının belirlenip, çözüm yollarının bulunması, akademik ve sosyal işbirliğinin sürdürülebilmesi için oluşturulan EMUNI Üniversitesi'nin 3. Genel Kurulu Ankara'da yapılacak.
Avrupa Birliği projesi olarak 2008 yılında Avrupa ve Akdeniz coğrafyasında bulunan 37 ülkeden 142 üniversite ile ortak bilimsel çalışmaların sürdürülmesi için kurulan ve merkezi Slovenya'nın Portoroz kentinde bulunan EMUNI Üniversitesi'nin 3. Genel Kurulu, yönetim kurulu ve senato toplantılarına Hacettepe Üniversitesi ev sahipliği yapacak. Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Erdener'in yönetim kurulu ve senato üyesi olduğu EMUNI Üniversitesi'nin genel kuruluna aralarında Yunanistan, Hollanda,
İtalya, Fransa, Portekiz, Bulgaristan, Hırvatistan, Litvanya, Slovenya, Almanya, İspanya, Macaristan, Bosna Hersek, İsrail, Tunus, Filistin, Ürdün, Mısır, Lübnan, Arnavutluk, Güney Kıbrıs, Norveç, Polonya, Suriye'nin de bulunduğu 37 ülkenin 142 paydaş üniversitesinden rektör, rektör yardımcısı, dekan gibi yöneticileri katılacak. Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Erneder başkanlığında gerçekleştirilecek olan 3. Genel Kurul'a, Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Rodi Kratsa, YÖK Başkanı Prof.
Dr. Yusuf Ziya Özcan, EMUNI Üniversitesi Başkanı Prof. Dr. Joseph Mifsud, Slovenya Yüksek Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Dr. Jozsef Gyorkos, Akdeniz Birliği Asbaşkanı Prof. Dr. Ilan Chet ve Slovenya Parlamento Üyesi Miro Petek de konuşmacı olarak katılacak. Hacettepe Üniversitesi Kültür Merkezi'ndeki toplantı, yarın saat 09.00'da yapılacak.