İstanbul Dünya Müzikleri Festivali'nde iki diva biraraya gelecek

İstanbul Dünya Müzikleri Festivali kapsamında Akdeniz'in iki divası İstanbullularla buluşacak. İspanyol (Katalan) şarkıcı Maria del Mar Bonet ile Yuna

İstanbul Dünya Müzikleri Festivali kapsamında Akdeniz'in iki divası İstanbullularla buluşacak. İspanyol (Katalan) şarkıcı Maria del Mar Bonet ile Yunanistan'ın dünya çapında tanınmış şarkıcısı Savina Yannatou aynı sahnede buluşacak.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında hazırlanan Altın Yollar projesiyle İstanbula getirilen sanatçılar 3 Aralık Cuma günü, Harbiye'deki İstanbul Kongre Merkezi'nde seyirciyle buluşacak.

Maria del Mar Bonet, müzik eleştirmenleri tarafından Akdeniz'in en büyük isimlerinden biri olarak kabul ediliyor. Şarkılarının bir çoğunu kendi yazmış, repertuarında Katalan şairlerin şiirlerine, Akdeniz'in farklı ülkelerinden bestekarların şarkılarına ve Akdeniz'in geleneksel bestelerine ses vermiş bir sanatçı Yunanlı sanatçı Savina Yannatou, Hacıdakisin bestelerinden oluşan 'Pao Na Po Sto Synnefo', 'Spring in Salonico' (Selanik'te Bahar - Sefarad şarkıları), 'Songs of the Mediterranean'(Akdeniz Şarkıları), 'Virgin Maries of the World'(Dünyanın Bakire Meryemleri) albümleri ile ününü Avrupa sınırları ötesine taşımış bir sanatçı.

Yaklaşık 15 yıldır dünyanın pek çok şehrinde konserler veren iki sanatçı, "Golden Routes İstanbul Dünya Müzikleri Festivali'nin açılış konserinde İstanbulluları Akdeniz'de müzikal bir yolculuğa çıkaracak.