Tekel işçileri, Tekgıda-İş önündeki kavgayı protesto etti

Levent'te bulunan Tekgıda-İş Sendikası Genel Merkezi önünde başkan Mustafa Türkel'e yönelik yumurtalı saldırısının ardından güvenlik görevlileri ile i

Levent'te bulunan Tekgıda-İş Sendikası Genel Merkezi önünde başkan Mustafa Türkel'e yönelik yumurtalı saldırısının ardından güvenlik görevlileri ile işçiler arasında yaşanan kavga, Tekel işçileri tarafından protesto edildi. Akşam saatlerinde sendika binası önüne gelen ve aralarında başka sendika üyelerinin de bulunduğu grup, arkadaşlarının dayak yediğini öne sürerek sendika başkanını istifaya çağırdı.

Sabah saatlerinde Tekgıda-İş Sendikası önünde yaşanan olaylar bir grup Tekel işçisi tarafından protesto edildi. Aralarında başka sendika üyelerinin de bulunduğu yaklaşık 50 kişilik grup, 'Kavga bitmedi daha yeni başlıyor', 'Baskılar bizi yıldıramaz', 'Türkel istifa', 'Yaşasın Tekel direnişimiz', 'Kahrolsun sendika ağaları' şeklinde sloganlar attı.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı sendika binası önündeki grup adına bir basın açıklaması yapan Arzu Güneş, Tekel direnişinin 78 artı 52'inci gününde Tek Gıda İş Sendikasına giren sendikacıları yumurtalı protesto ettiklerini savunarak şöyle konuştu: "Araçlarından çıkan sendikacılar üzerimize yürüdüler. Özel güvenlik görevlileri ve polis ekiplerince saldırıya uğradık. Polis havaya ateş açtı. Olaylarda arkadaşlarımız yaralandı."

Tekel işçileri olarak bugün yaşanan olayları kınadıklarını belirten Güneş, Genel Başkan Mustafa Türkel başta olmak üzere sendika yönetimini istifaya davet etti.

Grup basın açıklamasının ardından bir süre daha slogan atarak arkadaşlarının ifade için götürüldüğü polis merkezine doğru yürüyüşe geçti.