Müftülükten şehit ailelerine 2'şer bin liralık yardım

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı'nın işbirliği kapsamında Siirtli 12 şehit ailesine 2'şer bin lira hediye çeki gönderildi. Çekler,

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı'nın işbirliği kapsamında Siirtli 12 şehit ailesine 2'şer bin lira hediye çeki gönderildi. Çekler, Siirt Müftüsü Faruk Arvas tarafından şehit ailelerine verildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı ve Avrupa ülkelerinde bulunan Türk vatandaşları işbirliği ile Siirt'te bulunan şehit ailelerine nakdi yardım yapıldı. İl Müftüsü Faruk Arvas, daha önceden belirlenen 12 şehit ailesine 2 bin liralık çeklerini teslim etti. Şehit aileleri ile bir araya gelen Müftü Arvas, bu tür etkinliklerin, şehit ailelerini sevindirdiğini ifade ederek, "Diyanet İşleri Başkanlığı'mıza, Türkiye Diyanet Vakfı'mıza ve gurbetçilerimize yardımlarından dolayı teşekkür ediyoruz." dedi.

Siirt'teki şehit ailelerine yönelik yapılan yardımın Türkiye genelinde Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile yürütülmekte olduğunu belirten İl Müftüsü Arvas, "Bu yardımlar, genç yaşlarında vatan topraklarımızı savunmak üzere nöbet beklerken aramızdan ayrılıp, milletçe hepimizi üzen yavrularımızın acılarını bir nebze olsun hafifletmek düşüncesiyle yapılmaktadır. Her ne kadar bu yardımlar Başkanlığımız kanalıyla bizim elimizle yapılmış olsa da, şu an Rabbimiz huzurunda rızıklanan şehitlerimizin size dünyadaki katkılarıdır. Biz onların gerçek yardımlarınınsa ahirette şefaat olarak tecelli edeceğine inanıyoruz. Şehitlerimize, ailelerine ve gazilerimize ne yapsak azdır. Bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığımıza, Türkiye Diyanet Vakfı'na ve yurt dışındaki vatandaşlarımıza buradan sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum." sözlerini kaydetti.

İl Müftüsü Faruk Arvas, 2008 ve 2009 yılları arasında Tunceli ve Hakkari'de teröristler tarafından açılan ateş sonucu şehit olan Er Abdulhakim Ayten ve Davut İlbaş'ın babaları Mehmet Ayten ve Süleyman İlbaş'a 2 bin liralık çekleri ve Diyanet eserlerinden oluşan kitap setini verdi.

Şehit babası Mehmet Ayten, yardımlardan dolayı Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı ve yurt dışındaki hayırsever vatandaşlara teşekkür etti.