Kumluca Milli Eğitim Müdürü Doğan: Öğretmenler günü, mesleğe kendini feda edenlere vefa günü

Antalya Kumluca İlçe Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, öğretmenler gününün mesleği için kendini feda etmiş insanlar için düzenlenen bir vefa günü olduğ

Antalya Kumluca İlçe Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, öğretmenler gününün mesleği için kendini feda etmiş insanlar için düzenlenen bir vefa günü olduğunu söyledi.

Kumluca'daki 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Belediye Düğün Salonu'nda devam eden etkinliklerde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Atatürk'ün, sınıftaki bir öğretmenin cumhurbaşkanından bile üstün olduğunu söylediğini ifade etti.

Doğan, "Öğretmenlerimiz için yılda bir gün bile olsa bu kutlama çok anlamlı. Onlara düzenlediğimiz bugün bir vefa günüdür. Milli eğitim camiası ve öğretmenler olarak gayemiz, derslerin yanı sıra gelecek nesillere milli ve manevi değerleri öğretmektir. Bu yüce meslekte hayatta olanlara sağlık diliyor, vefat edenleri de minnetle anıyorum." diye konuştu.

Törende, Kumluca'da 2010 yılında emekliye ayrılan öğretmenlere, Kaymakam Salih Işık tarafından Hizmet Şeref Belgesi verildi. Öğretmenlerarası anı yarışmasında ise dereceye giren öğretmenlere ödül verildi. Program, stajyer öğretmenlerin yemin töreni, Gül-Çetin Kaur Lisesi öğretmen korosunun seslendirdiği türküler ve halk oyunları gösterisiyle sona erdi.