Çocukları JİTEM tarafından şehit edilen aile şokta

Mardin'in Savur ilçesine bağlı Pınardere köy yolunda 1994 yılında şehit edilen Bartınlı öğretmen Erol Ercan'ın ailesi, çocuklarının JİTEM tarafından ş

Mardin'in Savur ilçesine bağlı Pınardere köy yolunda 1994 yılında şehit edilen Bartınlı öğretmen Erol Ercan'ın ailesi, çocuklarının JİTEM tarafından şehit edildiğini öğrenmenin şokunu yaşıyor.

Acılı aile, JİTEM'i kuranlardan ve olayın faillerinden bunun hesabının sorulmasını istiyor.

Bartın'ın Ulus ilçesi Kumluca beldesi Döngeller Köyü'nde oturan şehit öğretmen Erol Ercan'ın ailesi, JİTEM'e bağlı çalışan Bıçak Timi tarafından 1994 yılında Mardin'in Savur ilçesine bağlı Pınardere köy yolunda hunharca katledildiğini öğrendiler.

ŞEHİDİN BABASI OĞLUNU JİTEM'İN ÖLDÜRDÜĞÜNÜ ÖĞRENİNCE AĞLADI

Şehit öğretmenin babası İbrahim Ercan (65), yetkililerin bir an önce bu olayın hesabını sormasını istediklerini söyledi. Oğlunun JİTEM tarafından öldürüldüğünü öğrendiğinde gözyaşlarına hakim olamayan şehit öğretmenin babası, suçluların en kısa zamanda yakalanıp adalete teslim edilmesini istediğini söyledi.

Erol Ercan'ın Annesi Ayşe Ercan (66) ise "PKK yaptı deniliyordu, JİTEM'e bağlı çalışan Bıçak Timi tarafından oğlumun hunharca katledildiğini öğrendik. Suçlular yakalanıp adalete teslim edilsin. Yemedim yedirdim, ne yoksullukla okuttuk, tavuğumu satıp da okuttum ben oğlumu." dedi.

"JİTEM TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ YENİ ÖĞRENDİK"

Şehit öğretmen Erol Ercan'ın kardeşi Recep Ercan (41) da 16 yıl önce katledilen kardeşimin JİTEM tarafından öldürüldüğünü yeni öğrendiklerini söyledi.

Suçluların yakalanıp adaletin tecelli etmesini istediklerini aktaran acılı kardeş, "Bir buçuk aylık öğretmendi kardeşim, örgüte, çeteye karışmamıştı. Ne istediler anlamış değiliz. İlk yıllarda PKK deniliyordu, şimdi ise JİTEM'in öldürdüğünü öğrendik. Yetkililerin bir an önce harekete geçip bunun hesabını sormasını istiyoruz." diye konuştu.