Cenaze Ve Yaralılar Azerbaycan'a Götürülecek Sivas

Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Faik Bagirov ve Azerbaycan Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Şeyhülislam Allahşükür Paşazade, hacdan dönerken Şarkışla ilçesinde yolculuk yaptıkları otobüsün devrilmesi sonucu yaralanan Azerbaycanlıları hastanede ziyaret etti.

Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Faik Bagirov ve Azerbaycan Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Şeyhülislam Allahşükür Paşazade, hacdan dönerken Şarkışla ilçesinde yolculuk yaptıkları otobüsün devrilmesi sonucu yaralanan Azerbaycanlıları hastanede ziyaret etti.
Sivas Valisi Ali Kolat ile birlikte Numune Hastanesi ve Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde tedavi gören yaralıları ziyaret eden Bagirov ve Paşazade, yaralılara geçmiş olsun dileklerini iletti.
CÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu ile doktorlardan yaralıların sağlık durumu hakkında bilgi alan Bagirov ve Paşazade, yaralılarla yakından ilgilendi.
Bagirov ve Paşazade ile beraberindeki Azerbaycan heyetine, Sivas Valisi Ali Kolat'ın yanı sıra Vali Yardımcısı Kemal Şahin, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Kurmay Albay Murat Arslan, Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan ve Müftü Vekili Orhan Keskin de eşlik etti.
Paşazade ile birlikte hastaneye gelen bir Türk iş adamının, yaralılara her türlü ihtiyaçlarını gidermeleri için maddi yardımda bulunduğu kaydedildi. 
Kazada yaşamını yitiren 5 kişi ile sağlık durumu iyi olan yaralıların, özel uçakla akşam saatlerinde Azerbaycan'a götürüleceği bildirildi.
Vali Kolat, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, yaralıların tedavisinin sürdüğünü belirterek, 'Şu anda Cumhuriyet Üniversitesinde 10 yaralımız var. Tedavileri sürüyor, hayati tehlike yok. Numune Hastanesinde de 3 tane yaralımız var, onların da hayati tehlikesi yok. Sadece Kayseri'de tedavi gören 2 yaralının biri yoğun bakımda, birinin de durumu kritik. Çukurova Üniversitesi Hastanesi'ne, Adana'ya sevk edildiğini öğrendik' diye konuştu.
Azerbaycan'dan Sivas'a gelecek uçakla cenazelerin gönderileceğini bildiren Kolat, 'Ayakta tedavi gören, gidebilecek durumdaki hacılarımız da ülkelerine dönecek. Bu arada, doktorlarımızın 'gitmesinde sakınca yoktur' dediği yaralılarımız da aynı uçakla gidecekler. Diğer hastalarımızın tedavileri burada devam edecek, inşallah en kısa sürede tedavi olurlar, şifa bulurlar' dedi.
Azerbaycan halkına başsağlığı dileyen Kolat, Azerbaycan ve Türkiye'nin geçmişten beri kardeş ve dost iki ülke olduğunu belirterek, 'Onların başına gelmiş bir acıyı, bizim de başımıza gelmiş sayıyoruz' ifadelerini kullandı.

-PAŞAZADE VE BAGİROV'DAN TÜRK HALKINA TEŞEKKÜR-

Azerbaycan Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Şeyhülislam Allahşükür Paşazade ise bu acı günlerinde yanlarında olan kardeş Türk halkına minnettar olduklarını belirterek, Vali Ali Kolat ve diğer yetkililere teşekkür etti.
Azerbaycan ile Türkiye arasındaki kardeşlik ilişkilerinin daha da artmasını dileyen Paşazade, 'Biz kardeşiz, biz bir neslin, bir kökün insanlarıyız. Kalbimiz, yüreğimiz hep birliktedir, çok sağolun, Allah razı olsun' dedi.
Büyükelçi Faik Bagirov ise kazanın ardından çok üzücü bir gün yaşadıklarını belirtti. Vali Ali Kolat ve kentteki yetkililerin ilk andan itibaren Azerbaycanlı hacılarla yakından ilgilendiğini, bu ilgi sayesinde can kaybının artmadığını anlatan Bagirov, yardımlarından dolayı Kolat ve diğer yetkililer ile doktorlara ve Sivas halkına teşekkür etti.
Bu arada, kazada yaşamını yitiren 5'inci kişinin de kimliği belirlendi. CÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde yaşamını yitiren kişinin Zenfira Dadashova (45) adlı kadın olduğu belirtildi. Şarkışla Devlet Hastanesi morgundaki 4 cenazenin de Sivas'a getirildiği kaydedildi.
29 kişinin yaralandığı kazada, Zenfira Dadashova ile birlikte Maharram Kerımov (72), Solmaz Bakhshaliyeva (59), Hajıkhanım Alıjanova (66) ve Samad Ahmadov (28) yaşamını yitirmişti.
24.11.2010 18:01:20