Bitlis'te 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlaması

24 Kasım Öğretmenler Günü Bitlis Kültür Merkezi'nde düzenlenen bir törenle kutlandı.

Bitlis'te 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlaması
Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, İl Milli Eğitim Müdürü M Emin Korkmaz, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmur Doğru, iş adamı Ahmet Eren, kurum amirleri öğretmenler ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından katılımcılar tarafından Öğretmen Marşı okunması ile devam etti. Öğretmenler adına Nurullah Eren Anadolu Öğretmen Lisesi'nden Nesim Tunç'un ardından Bitlis Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Korkmaz konuşmasında, "İlk çağdaki toplumları incelersek hepsinde de bilge kişilerin aynı zamanda öğretmen olduklarını görürsünüz. Her dönemde öğretmenin rolünü görürüz. Bizler, bireye, giyinip kuşanmasından toplum içindeki davranışlarına ve hatta sosyal yaşantısına etki eden bir mesleği icra etmekteyiz. Bir model olmalıyız. Bizi model alanlar ileride kötü çıktı olmasınlar diye iyi davranışlar sergilemeliyiz. Öğretmenlerin görevleri sürekli değişken bir yapıya sahiptir. Hayat standartlarımız yüksek olmayabilir. Sizler mesleğinizi icra ederken fedakar davranıyorsunuz. Sizin başarınız cumhuriyetin başarısı olacaktır. milletleri kurtaranlar öğretmenler olacaktır. Sizler size teslim edilen evlatlarımızı dünya ile rekabet edecek şekilde yetiştirmek zorundasınız. Çocuklarımızın ayaklarına batan diken ya bizim ektiklerimiz, ya da biçemediklerimizdir. Öğretmenler gününüzü kutlar hepinize saygılar sunarım" ifadelerini kullandı.
Daha sonra konuşan Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz ise, öğretmenlere tavsiyelerde bulundu. Çocukları çok sevdiği için öğretmen olmak istediğini, ancak vali olduğunu anlatan Yılmaz "Ben mesleğimin ve mesaimin büyük bölümünü öğretmen ve öğrencilerimize ayırıyorum. Ben bu işten büyük keyif alıyorum. Bu işi öğretmenlerimizden de bekliyorum. Bu işi severek yaparsanız başarılı olursunuz. Ben sadece okullara öğretmenlerimizi tebrik etmeye gidiyorum. Çocuklara okulu açıp 'günaydın' demenizden dolayı teşekkür ediyorum. Buna biraz sevgi ve emek kattığınızda bulunmaz bir şeydir. İlimiz eğitimde tüm Türkiye'nin gıpta ile baktığı bir konuma gelmiştir. Başta Milli Eğitim Müdürümüze, öğretmenlerimize, bu bilgiyi alarak başarıya dönüştüren öğrencilerimize ve ailelerimize teşekkür ediyorum. Bitlisli iş adamlarına teşekkür ediyoruz. Fiziki açıdan iş adamlarımız sayesinde önemli bir yere geldik" dedi.
Konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve Bitlis milletvekillerinin öğretmenler günü mesajları okundu. Program, mesleğe yeni başlayanların yemin töreni, öğretmenler tarafından hazırlanan müzik dinletisi ve yapılan ikramın ardından sona erdi. Program sonunda Bitlis'te inşa edilecek olan Özürlüler Okulu Rehabilitasyon Merkezi'ne destek verecek olan Bitlisli iş adamı Ahmet Eren ve Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz bir protokol imzaladılar.