Vali İlhan Atış' In 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Adana Valisi İlhan Atış, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Vali İlhan Atış' In 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı
Atış, "Yüreğindeki sevgi kaynağı ile bize hayatı sevmeyi, mutlu olmayı, kısacası sevgiyi öğreten, mutlu geleceğimizin mimarı, yolumuzu aydınlatan ışık kaynağımız, ülkemizin her yerinde, fedakârca çalışarak yeni nesilleri -eserlerini- yetiştiren değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun"dedi.
Öğretmenlik mesleği en kutsal meslek, öğretmenlerin ise toplumun en seçkin insanları olduğunu ifade eden Adana Valisi İlhan Atış, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bulunduğu her ortamda mum misali kendi yanarak etrafını aydınlatan öğretmenlerimiz, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ve gençlerimizi, çağımızın gereklerine ve ihtiyaçlarına göre, milli ve manevi değerlerimizi benimseyerek özümsemiş bir şekilde yetiştiren, kutlu görevin yılmaz temsilcileridir. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk "Öğretmenler!.. Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir." diyerek, öğretmenlerimizin sorumluluğunun ne kadar büyük olduğunu ve öğretmenlerimize verdiği önemi en güzel şekilde ifade etmiştir. Başta Başöğretmen Atatürk'ümüzü, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi saygı ve minnetle anıyor, değerli öğretmenlerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum."