TBB Başkanı Özince: Denizli ekonomisi iyiye gidiyor

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı ve İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, Denizli'nin güçlü yapısıyla kriz döneminde ayakta kalma

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı ve İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, Denizli'nin güçlü yapısıyla kriz döneminde ayakta kalmayı başardığını, son bir yıl içinde de ekonomisinin çok iyiye gittiğini söyledi.

İş Bankası yönetimi. sanayicilerle buluşmak ve kredi konusunda bilgi alışverişinde bulunmak için Denizli'ye geldi. Genel Müdür Özince ve Yönetim Kurulu üyeleri, Genel Müdür yardımcıları Adnan Bali, Suat İnce ve Hakan Barut, Ege Bölge Müdürü Turgay Süllüoğlu, Türkiye Kalite Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan ve Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi A. Hadi Karasu, Denizli Ticaret Odası (DTO)'nı ziyaret etti. DTO Başkanı Necdet Özer ve Yönetim Kurulu üyeleriyle Meclis Başkanı Mehmet Gökçe'nin de hazır bulunduğu ziyarette, ilin ekonomisi hakkında görüş alışverişi yapıldı.

Denizli'nin girişimci ruhla hareket ederek istihdam sağladığını, üreten ve ürettiğini en gelişmiş ülkelere sattığını belirten DTO Başkanı Özer, bu özelliği dolayısıyla Türkiye'de küresel krizden en fazla etkilenen illerin başında geldiğini söyledi. Özer, "İlimiz, krizde maalesef yerinde saydı. Her ne kadar iyi niyetlerle çıkarılmış olsa da teşvik yasaları, ilimizi olumsuz etkiledi. Buna rağmen güvenimizi hiç yitirmedik. Oda olarak, girişimcilerimizi farklı alanlara ve pazarlara yönlendirme gayreti içinde olduk. Bu sayede hayvancılık, seracılık ve termal turizme son dönemlerde talebin arttığını görmekteyiz." dedi.

Özellikle kriz döneminde bazı bankaların telaşa kapıldığını vurgulayan Necdet Özer, "Kredilerin geri çağırılması, limitlerin daraltılması, yeterli teminat olmasına rağmen ek teminatlar istenmesi, hattâ kredi iptalleri gibi uygulamalar nedeniyle günümüzde bankaların ticari kredileriyle yatırım yapmanın yürek ister hale geldiğini görmekteyiz." şeklinde konuştu.

Krizin geride kaldığını, özellikle tekstil ihracatında ve istihdamda kriz öncesi seviyelere ulaşıldığını anlatan Özer, "Farklı pazarlar ve sektörlerle Denizli, ekonomiye katkı sağlayarak adını duyurmaya devam edecektir. Bu dönemlerde finans sektörünü de arkamızda hissetmek istiyoruz. Kriz döneminde yaşanan bazı sıkıntıların tekrar etmeyeceğini düşünerek, bankalarımızın iş dünyamıza katkı sağlamasını temenni ediyoruz. Ayrıca kredi çekenlerin, 'İşlerimiz sekteye uğrar mı?' endişesine kapılmaması çok önemlidir. Bugün İş Bankası ile yapacağımız protokolü de reel sektör ve finans sektörünü barıştırması adına önemli bir adım olarak görmekteyiz." ifadelerini kullandı.

İş Bankası Genel Müdürü Özince se Denizli'de ekonominin hızla toparlandığını gördüklerini kaydetti. Özince, "Denizli, güçlü yapısıyla kriz döneminde ayakta kalmayı başarmış bir il. Her ne kadar bazı rakamları gerilese de son bir yıl içinde ekonomisinin çok iyiye gittiğini görmekteyiz. Bu yıl nakdi kredilerde yüzde 70 artış olması da önemli bir rakamdır." dedi.

Konuşmaların ardından DTO Başkanı Özer, Ersin Özince'ye, Denizli'nin simgesi gümüş horoz heykeli ve tekstil ürünlerinden oluşan hediyeler verdi.