Fenerbahçe Bucaspor'u 5-2 mağlup etti

Fenerbahçe Bucaspor'u dağıttı, Alex de Souza yine gecenin adamı oldu! Fenerbahçe Bucaspor maçı golleri ve Fenerbahçe Bucaspor maçı foto galerisi için tıklayınız. İşte Fenerbahçe Bucaspor maçı...

Fenerbahçe Bucaspor'u 5-2 mağlup etti
Fenerbahçe Bucaspor'u dağıttı, Alex de Souza yine gecenin adamı oldu! İki sarı lacivertlinin mücadelesinde Alex de Souza ilk 25 dakikada filelere 3 3 top gönderdi, Fenerbahçe'nin ligdeki 3000. golünü atarak adını bir kez daha tarihe altın harflerle yazdırdı...

MAÇIN KARELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Fenerbahçe maça fırtına gibi girdi, adeta maç 1-0 başladı. Herkes Fenerbahçe'nin lig tarihindeki 3000. golünü kimin atacağını merak ederken, yanıt 35 saniyede geldi! "3000. golü kim atsın?" diyeceğiniz Fenerbahçelilerin belki de %99'unun vereceği yanıt gerçeğe dönüştü. Santranın ardından Fenerbahçe savunmasına gelen topla başlayan organize atakta top Alex'in önünde kaldı. Fenerbahçe tarihinin en iyi yabancısı olan Alex de nefis bir vuruşla topu filelere gönderdi. Böylece hem Fenerbahçe'yi öne geçirdi hem de sarı lacivertli kulübün tarihindeki 3000. lig golünü attı...

Rakip zayıftı, Fenerbahçe iştahlıydı, goller de ardı ardına geliyordu. 2. gol de fazla gecikmedi, 13. dakikada sağdan gelen ortada kaleci Fernandes'in uzaklaştıramadağı topu Niang kontrol etti, daha uygun pozisyondaki Alex'e bıraktı, Brezilyalı yıldız da kendisinin ve takımının 2. golünü kaydetti: 2-0

Ancak ne Alex'in ne de Fenerbahçe'nin durmaya niyeti yoktu.. Zaten Bucaspor'un da pek Fenerbahçe'yi durduracak hali yoktu... 23. dakikada yine Gökhan Gönül sağdan ortaladı, Bucaspor kalecisinin ve 3 savunma futbolcusunun bakışları arasında Alex kafayı çakıp golleri üçledi: 3-0

45 dakika boyunca Fenerbahçte'nin sağlı sollu ataklarına sahne olan maçın ilk yarısının bitiminde ise konuk ekip golle burun buruna geldi. Mendy ceza sahası içine girdi, yanında bekleyen Manucho'ya pasını verdi, Manucho altıpas önünde bomboş pozisyonda topu Volkan'a nişanladı!

Ancak ikinci yarıda oyunu rolantiye almaya kalkınca ilk yarıdaki manzara da değişti. Önce Mendy-Manucho ikilisi yine kale önündeki bir pozisyonu birlikte değerlendiremedi. Ancak Bucaspor ilk yarıdaki silik görüntüsünden biraz olsun sıyrılmıştı, bu da gol için yeterli oldu. 65. dakikada İbrahim Dağaşan sağ kanattan korner kullandı, penaltı noktasına doğru ortasını yaptı, Manucho yükseldi kafayı vurdu ve top ağlarla buluştu.

Keyifli geçen ilk yarının ardından fark bekleyen Fenerbahçe tribünleri ikinci yarıdaki görüntüden memnun değildi. Buna zaman zaman gerilen ortam ve hakem Abitoğlu'nun beğenilmeyen kararları da eklenince; ilk yarıdaki gol sevinçlerinin yerini gerginliklerde ve hakem kararlarında çalan ıslıklar aldı.

Fenerbahçe'deki bu tatsız-tutsuz havayı bitiren Niang'ın 81. dakikadki golü oldu. Niang ile Semih'in mükemmel paslaşmaları sonucunda Senegalli golcü nefis bir şutla bu sezonki 8. golünü attı: 4-1

Artık iki takım da gol için oynuyordu. 83. dakikada yine harika paslaşmalar sonunda bu kez Semih fileleri havalandırdı: 5-1

Bu golden 2 dakika sonra ise Musa Aydın skoru ilan etti: 5-2

3000. GOL ALEX'TEN!

Fenerbahçe'de 3000. golü atacağı sorusu da yanıtını jet hızıyla buldu! Daha maçın 35. saniyesinde topu önünde bulan Alex hem Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi hem de sarı lacivertli takımın tarihindeki 3000. lig golüne imza attı.

Lig tarihinde bugüne kadar 53 sezonda 1710 maçta 2999 gol atan Fenerbahçe, Bucaspor karşısında 3000. gole de ulaşmayı hedefliyor. Sarı lacivertli takımın 1000. golü Erol Togay, 2000. golünü de Uche Okechukwu 1996-97 sezonunda Trabzonspor'a atmıştı. (Ligtv)

İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

88.Dakika GOOOLLL!!! Bucaspor Musa Aydın'ın attığı gol ile durumu 5-2 yapıyor.Musa Aydın arka direğe gönderilen topa son anda yetişerek sert vurdu ve top üstten ağlarla buluştu.


85. Dakika GOOOLLL!!! Fenerbahçe Semih'in attığı gol ile durumu 5-1 yapıyor. Fenerbahçe Semih'in attığı gol ile durumu 5-1 yapıyor.Niang ceza sahası önünen arapasını verdi, Semih topla buluştu kaleciyle karşı karşıya köşeye sert vurdu ve top kaleci Carlos'un bakışları arasında ağlarla buluştu.

81. Dakika GOOOLLL!!! Fenerbahçe Niang'ın attığı gol ile durumu 4-1 yapıyor.Niang topukla pasını Semih'e verdi. Semih yeniden topu Niang'ın önüne bıraktı. Niang ceza sahasına girer girmez sert bir şutla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

75. Dakika Niang ceza sahası içinde Ediz'e şık bir çalım attı. Niang pasını penaltı noktasındaki Alex'e çıkardı. Alex gelişine çok sert vurdu, Carlos yine çıkardı.

74. Dakika Alex sağ kanattan serbest vuruş kullandı, arka direğe ortasını yaptı, Bekir yükseldi kafayı vurdu ve kaleci Carlos son anda topu üst köşeden saha içine çeldi.

65. Dakika GOOLLL!!! Bucaspor Manucho'nun attığı gol ile durumu 3-1 yapıyor.İbrahim Dağaşan sağ kanattan korner kullandı, penaltı noktasına doğru ortasını yaptı, Manucho yükseldi kafayı vurdu ve top ağlarla buluştu.

59. Dakika Leko ceza sahası dışından kaleye sert vurdu kaleci Volkan topu saha içine çeldi sonrasında dönen topa Mendy vurdu ve top direkten geri geldi sonrasında savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

46. Dakika Mendy sağ kanattan rakibini geçerek ceza sahası içine girdi, yanında bekleyen Manucho'ya pasını verdi, Manucho altıpas önünde bomboş pozisyonda plase vuruşunu yaptı ve kaleci Volkan son anda topu ayaklarıyla çıkardı.

İLK YARIDAN POZİSYONLAR

22. Dakika GOOLLL!!! Fenerbahçe Alex'in attığı gol ile durumu 3-0 yapıyor.Gökhan Gönül sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı, Alex 3 kişi arasından yükseldi kafayı vurdu ve top köşeden kaleci Carlos'un bakışları arasında ağlarla buluştu. Alex bu golle 22 dakikada hat-trick yapıyor.

13. Dakika GOOLLL!!! Gökhan sağ kanattan ortasını yaptı. Kaleci Carlos topu yumrukladı ama kıs düştü. Niang önündeki topu Alex'e bıraktı. Alex yien sol ayağıyla vuruşunu yaparak, köşeden topu ağlarla buluşturdu.

1. Dakika GOOOLLLL!!! ALEX... Fenerbahçe 3000. golü Alex'in maçın 34. saniyesinde attığı golle kaydetti.

FENERBAHÇE - BUCASPOR

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Yobo, Bekir, Santos, Mehmet Topuz, Gökay, Stoch, Cristian, Alex, Niang
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

BUCASPOR: Fernandes, Serkan, Ediz, Koray, Mulemo, Musa Aydın, Leko, Erkan, Sercan, Mendy, Manucho
TEKNİK DİREKTÖR: Samet Aybaba

Stat: Şükrü Saracoğlu
Saat: 20:00
Hakem: Mustafa Kemal Abitoğlu