Türkiye Kamu-sen Hükümetten Memurlara, 'Sicil Affı' İstedi

Türkiye Kamu-Sen Balıkesir İl Başkanı Hüseyin Yurdakul, hükümetten memurlar için sicil affı istediklerini bildirdi

Türkiye Kamu-Sen Balıkesir İl Başkanı Hüseyin Yurdakul, hükümetten memurlar için sicil affı istediklerini bildirdi. Kamu-Sen il başkanı Yurdakul, hükümetin borcu olan vatandaşlarla barışmak için çıkardığı borç affı olarak adlandırılan borçların yeniden yapılandırılmasını son derece olumlu karşıladıklarını bildirdi.
Türkiye Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilcisi Hüseyin Yurdakul, hükümetin bayramdan önce açıkladığı borçların yapılandırılması ve affıyla alakalı uygulamanın her kesim gibi kendi sendikalarının üyelerini de çok yakından ilgilendirdiğini ve bunun büyük bir ekonomik rahatlamaya yol açacağını belirterek memnuniyetlerini ifade etti. Kamu-Sen başkanı Yurdakul, "İl başkanlığımıza bağlı 11 iş kolunda bulunan 11 bin üye adına ve Türkiye genelinde 11 iş kolundaki 400 bin üyemiz adına hükümetin borcu olan vatandaşla barışma adına çıkartmış olduğu borçların affı adı altında yeniden yapılandırılmasını doğru buluyoruz. Türkiye Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilciliği olarak özellikle yaklaşan seçimler öncesinde çıkartılan bu affın trafik cezaları, emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, elektrik borcu, su borcu, motorlu taşıtlar vergi borcu, kredi kartları borcu başta olmak üzere birçok alanda üyelerimizi yakından ilgilendirmektedir. Bu çerçevede yapılan düzenlemenin zaten zor şartlar altında ancak geçimlerini sağlayan ve ailesini geçindirebilen üyelerimizin bir nebze de olsa rahatlamasını sağlayacağını düşünüyoruz. Özelikle her geçen gün artan hayat şartları ve ekonomik zorluklar altında geçimini sağlamakta zorlanan ve borçlanarak kredi kartları ile geçimini sağlamaya çalışan üyelerimiz bu düzenleme ile borçlarını ödeyebilme şansını yakalayabileceklerdir. Bilhassa birkaç kredi kartları ile birinden çekerek öteki kredi kartının asgari ödemelerini yaparak aybaşını getirmeye çalışan üyelerimiz yeniden kredi kartlarını yapılandırabilme şansını yakalayacaklar. Bu açıdan da yapılan bu düzenlemeyi önemsiyoruz. Türkiye Kamu-Sen Balıkesir İl Başkanlığı olarak bütün üyelerimizi bu düzenlemeden faydalanmaya davet ediyoruz. Bu konuda sendikamızın avukatları üyelerimize gerekli hukuki yardımı yapacaklardır, bilgi almak isteyen memurlarımız sendikamıza müracaat edebilirler" dedi.

MEMURA SİCİL AFFI
Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Hüseyin Yurdakul, hükümetin borçların yapılandırıldığı af çerçevesinde memurlar için de bir sicil affı düzenlemesi istediklerini açıkladı. Hükümetin vatandaşla barış hareketini devlet memurlarıyla da yapmasını talep ettiklerini kaydeden Yurdakul, "Kamu-Sen il başkanlığı olarak hükümetten bu çerçevede memur sicil affı çıkarmasını bekliyoruz. Madem ki hükümet bu konuda vatandaşla barışma niyeti içerisine girmiştir, aynı yaklaşımı memurlara da sicil affı konusunda göstermesini bekliyoruz. Hatta bu konuda ilimizin milletvekillerinin de Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne verecekleri bir teklifle öncülük yapmalarını bekliyoruz. Türkiye Kamu-Sen Balıkesir İl Başkanlığı olarak buradan ilimiz milletvekillerine sesleniyoruz, gelin bu konuda diğer illere öncülük yapmak size düşsün. Bir an önce meclise bu konuda bir kanun teklifi verin ve bir düzenleme ile memurlarımızın da sicilleri af kapsamında silinmiş olsun. Türkiye Kamu-Sen üyeleri kendine iyilik yapanları da, kötülük yapanları da asla unutmaz" diye konuştu.