Taşmağazalar Çarşısı'nda peyzaj çalışmaları 12 Aralık'ta bitiyor

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin Taşmağazalar Çarşısı'nda başlattığı peyzaj çalışmalarının planlandığı şekilde yürütüldüğü ve 12 Aralık'ta düzenlenec

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin Taşmağazalar Çarşısı'nda başlattığı peyzaj çalışmalarının planlandığı şekilde yürütüldüğü ve 12 Aralık'ta düzenlenecek törenle resmi açılışının gerçekleştirileceği belirtildi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin 2011 Kış Oyunları öncesinde şehrin genelinde başlattığı peyzaj çalışmalarının en önemlilerinden birisi olan Taşmağazalar Çarşısı'ndaki çalışmaların yüzde 93 oranında tamamlandığı bildirildi. 13 Eylül günü peyzaj çalışmalarının başlatıldığı Taşmağalar Çarşısı peyzaj projesi dahilinde araç trafiğine kapatıldı. Yaklaşık 500 metre uzunluğundaki çarşıda kaldırım çalışmaları tamamlandı. Süs havuzları ile beton bankların yapım çalışmalarının ise tamamlanmak üzere olduğu belirtildi. Top cinsi akasya ağaçlarının dikilip, led aydınlatma direklerinin yerleştirileceği Taşmağazalar Çarşı'ndaki peyzaj çalışmalarının planlandığı tarih olan 12 Aralık günü tamamlanacağı dile getirildi.

KAR DÜŞMEDEN PEYZAJ TAMAMLANSIN

Çarşı esnafı peyzaj çalışmalarının kar düşmeden tamamlanması için dua etmeye başlarken, vatandaşlar ise peyzaj çalışmalarının geç başlamasına anlam veremediklerini ifade etti. Orhan Aykut isimli vatandaş, inşaat mevsiminin kısa olduğu Erzurum'da Eylül ayında büyük çaplı peyzaj çalışması başlatılmasını tamamen plansız davranış olarak nitelendirdi.

Çarşı esnafı ise kar düşmeden peyzaj çalışmalarının tamamlanmasını umut ettiklerine dikkat çekerek, "Taşmağazalar yeni bir görünüme kavuştu. Keşke bu çalışmalar ilkbaharda ya da yaz mevsimin ortasında başlasaydı. Kar yağarsa peyzaj çalışmaları aksar. Biz bir an önce çalışmaların tamamlanıp çarşının canlılık kazanmasını istiyoruz." diye konuştu.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Taşmağazalar Çarşısı'nın Erzurum'un vitrini ve cazibe bölgesi, ticaret merkezlerinden birisi haline geleceğini kaydetti. Başkan Küçükler, 1 milyon 500 bin TL'ye ihale edilen Taşmağazalar Çarşısı peyzaj çalışmalarının 12 Aralık günü tamamlanacağını dile getirerek, "Taşmağazalar'daki çalışmalar yüzde 93 oranında tamamlandı. Aydınlatma direkleri ile süs ağaçlarının dikimi yapılacak. Bir de iş yerlerinin dış cephe giydirmesi yapılacak. Peyzaj çalışmasının önemli kısımları bitti. Son rötuşlar yapılıyor. 12 Eylül'de Taşmağazalar'ı yeni ve modern görünümüyle halkımızın hizmetine açacağız." ifadelerini kullandı.

METEOROLOJİ YAĞIŞ BEKLİYOR

Erzurum Meteotoloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise Erzurum'da geceleri hava sıcaklığının eksi-8- 10 dereceye düştüğünü açıkladı. Aynı yetkililer önümüzdeki bir kaç gün içerisinde hava sıcaklığının gündüzleri de düşeceğini ve don olayı beklendiğini ifade etti. Gelecek hafta içerisinde yağış beklendiğine de vurgu yapan aynı yetkililer, "Şu anda gündüzleri hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 3-4 derece üstünde gidiyor. Ancak önümüzdeki hafta içerisinde sıcaklıklarda düşüş ile yağış bekliyoruz." şeklinde konuştu.