Kaymakam Fatih Damatlar Köy Gezilerinde

Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, köylerin eksikliklerini yerinde tespit etmek ve köylülerin sorunlarını konuşmak üzere köy gezilerini sürdürüyor.

Kaymakam Fatih Damatlar Köy Gezilerinde
Beraberinde bazı daire müdürleriyle birlikte ilk olarak Yenibahçe köyünde vatandaşlarla bir araya gelen Damatlar, buradan Öztürkmenli ve Türkmenuşağı köylerini ziyaret etti. Yenibahçe köyünde Muhtar İsmail Yazar ve köylülerin karşıladığı Damatlar, sorunları dinledi. 400 nüfuslu 150 haneli Yenibahçe Köyü'nün Silifke'ye 12 kilometre mesafede bulunduğu söyleyen Muhtar Yazar, köylünün en önemli geçim kaynağının defne üretimi olduğunu belirtti. Muhtar Yazan, sulama ve içme suyu sıkıntısının bulunmadığı köyde geçen yıldan eksik kalan 2 kilometrelik köy içi yolun malzemeli bakımının yapılmasını talep etti. Köyün yazlıkçıların yayla olarak kullanımına elverişli bir halde olduğunu ve bu doğrultuda yaz aylarında nüfusun arttığını kaydeden Yazan, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü'nün ortak projesiyle köye 2 bin civarında defne fidanı dağıtımının yapılacağını duyurdu. Ardından vatandaşlarla sohbet eden Kaymakam Damatlar, sorunların çözümünde birlikte hareket etmenin önemli olduğunu söyledi.
Yenibahçe Köyünden Öztürkmenli Köyü'ne geçen Damatlar ve beraberindekiler, Muhtar Kazım Dölek'ten köyle ilgili bilgi aldı. Muhtar Dölek, 100 nüfusu bulunan köye sulama suyunun gelmesiyle vatandaşların geri dönüş yaptıklarını söyledi. Silifke'ye 25 kilometre mesafede bulunan Öztürkmenli köyündeki öğrencilerin 17 kilometredeki Narlıkuyu beldesine taşımalı olarak gittiğini belirten Muhtar Dölek, köyde bir tavuk çiftliği ile defne işleyen küçük bir paketleme tesisi olduğunu söyledi. Sulama suyunun gelmesiyle verimli topraklarını işlemeye başladıklarını ifade eden Dölek, köyde Japon eriği, kayısı, hicaz narı, incir ve elma başta olmak üzere birçok meyve ve sebzenin üretilebildiğini kaydetti.
Öztürkmeli-Yenibahçe arasındaki yolun bakımının yapılıp asfalt programına alınmasının gündeme geldiği ziyarette, Mezgit Kale yolunun 2 kilometre malzemeli bakımının yapıldığı ve asfalt programına alınması talep edildi. Son olarak Türkmenuşağı köyünü ziyaret eden ekip, burada da muhtar Osman Tığbıyık'tan köyle ilgili bilgiler aldı. Silifke'ye 20 kilometre mesafedeki, 28 hane ve 87 nüfusu bulunan Türkmenuşağı köyünün en büyük probleminin sulama suyunun bulunmayışı olduğunu kaydeden Muhtar Tığbıyık, vatandaşın genellikle küçükbaş hayvancılıkla geçimini sağladığını belirtti. Elma, hububat ve üzümün yetiştirildiği Türkmenuşağı köyünde yaygın olarak yapılan hayvancılığın da ormanla sorun yaşanmasından sıkıntıya düştüğü ifade edildi. 3 kilometre mesafedeki Kubat Deresi'nde suluma suyu için kaynak olduğunu söyleyen Muhtar Tığbıyık, bu konuda destek beklediklerini ifade etti. Köy tüzel kişiliğine ait 575 metrekarelik bir alanın da cami yapımı için tahsis edileceğini söyleyen muhtar Tığbıyık, ziyaretlerinden dolayı Damatlar ve beraberindekilere teşekkür etti.
Camisi olmayan köyün bu sorununun çözüleceğini belirten Kaymakam Fatih Damatlar, cami yapılıncaya kadar köyde bulunan metruk bir binanın onarılarak mescit olarak kullanıma açılacağını söyledi.
Köy gezilerinde Kaymakam Fatih Damatlar'a Silifke Özel İdare Müdürü Erkan Arıcı, Silifke Tarım İlçe Müdürü Yusuf Gün, Silifke TEDAŞ Müdürü Mahmut Tece, Silifke Müftü Vekili Hasan Tüfekçi eşlik etti.