ETSO Başkanı Şekerdağ: Yeniden yapılandırma ekonomideki büyümeyi hızlandıracak

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Ali Şekerdağ, birikmiş pirim ve vergi borçlarının yapılandırılmasının, iş dünyasını rahatlatacağını söyl

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Ali Şekerdağ, birikmiş pirim ve vergi borçlarının yapılandırılmasının, iş dünyasını rahatlatacağını söyledi.

Başkan Ali Şekerdağ, Devlet Bakanı Ali Babacan tarafından açıklanan, 'kamuya olan borçların yeniden yapılandırılması' çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Şekerdağ, yeniden yapılandırmanın iş dünyasına önemli bir destek sağlayacağını açıkladı. 120 milyar liraya ulaştığı tahmin edilen birikmiş pirim ve vergi borçlarının ödenebilir bir plana bağlanmasının gerekliliğini aktaran Şekerdağ, yaşanılan durumun 2009 yılında Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Toplantısında gündeme geldiğini ve TOBB kanalıyla hükümete iletildiğini anımsattı. Atılacak adımın ekonomideki büyüme sürecini hızlandıracağını vurgulayan Ali Şekerdağ, yapılandırma ile ilgili yasal çalışmanın meclisten hızlı bir şekilde geçmesinin önemine de değindi.