CHP Genel Sekreteri Batum: BDP ile ittifak yok, her partiyle görüşmeye açığız

CHP Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Süheyl Batum, kurultay konusunun gündemde olmadığını ifade etti. Batum, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ile orta

CHP Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Süheyl Batum, kurultay konusunun gündemde olmadığını ifade etti. Batum, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ile ortaya atılan ittifak söylentilerine de cevap vererek, "İttifak konusu hiçbir şekilde ağzımızdan çıkmadı. Hukuksal çerçevede tüm partilerle görüşme ve iş birliğine açığız." şeklinde konuştu.

Batum, bugün parti genel merkezinde gerçekleştirilen MYK toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin 'Kurultay gündeme geldi mi' sorusu üzerine Batum, kurultay konusunun kesinlikle gündeme gelmediğini ifade ederek, yarın gerçekleştirilecek grup toplantısında da konu hakkında milletvekillerinin görüşlerine başvuracaklarını kaydetti. Batum, basında çıkan BDP ile ittifak konusuna da değinerek, ittifak gibi bir konunun hiç kimsenin ağzından çıkmadığını belirterek, CHP gibi bir partinin başka bir partiden ittifak olmasını istemesinin mümkün olmadığını dile getirdi. Hukuksal çerçevede bütün partilerle görüşmeye ve işbirliği yapmaya açık olduklarını aktaran Batum, bu tarz söylentilerin bazı medya kuruluşları tarafından ortaya atıldığını iddia etti.