Trabzonspor Eskişehirspor maçı beraberlikle sona erdi

Spor Toto Süper Lig'de 13. hafta maçında Trabzonspor Eskişehirspor ile karşı karşıya geldi. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan maçta kazanan taraf çıkmadı. Trabzonspor Eskişehirspor maçı 0-0 sona erdi.

Trabzonspor Eskişehirspor maçı beraberlikle sona erdi
Yakaladığı 6 maçlık galibiyet serisiyle liderlik koltuğuna kurulan Trabzonspor, Avni Aker'de Eskişehirspor'a takıldı, son anları nefes kesen karşılaşma golsüz sonuçlandı..

Spor Toto Süper Lig'de 13. hafta maçında Trabzonspor ile Eskişehirspor karşı karşıya geldi. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan maçta kazanan taraf çıkmadı ve maç 0-0 golsüz eşitlik ile sona erdi.

Batuhan Karadeniz, Ümit Karan ve Sezer Öztürk gibi isimlerinden yoksun olarak Trabzonspor karşısına çıkan Eskişehirspor, bordo-mavili takım karşısında savunma ağırlıklı bir kadro ile mücadele etti. Trabzonspor'a maçın genelinde oyun alanı bırakmayan ve adeta duvardan bir set oluşturan Eskişehirspor, kritik Avni Aker deplasmanından bir puanla ayrılmayı başardı.

Son Şampiyon Bursaspor'u geçtiğimiz hafta 2-0'lık skorla geçen lider Trabzonspor, bu hafta kendi sahasında Eskişehirspor karşısında hayal kırıklığı yaratttı. Mücadelede pozisyon bulmakta zorlanan ve belki de sezonun en vasat performanslarından birini sergileyen Trabzonspor'un, 6 maçlık galibiyet serisi de Eskişehirspor karşısında son buldu. Trabzonspor, ligde önümüzdeki hafta Gaziantepspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

DAKİKA 4! ONUR'DAN BÜYÜK HATA...

Karşılaşmaya baskılı başlayan Trabzonspor, özellikle rakip yarı alanda yaptığı etkili presle Eskişehirspor'u baskı altına almaya çalıştı. Bu dakikalarda orta alanı kalabalık tutarak Trabzon ataklarını savuşturan Eskişehir, bordo-mavili takımın 'panik futbolundan da' faydalanarak rakip kaleyi kontraataklar ile yokladı. İşte o anlardan birinde; dakikalar 4'ü gösterdiğinde Trabzonspor kalecisi Onur'un büyük hatası sonucu bir anda 7.32'lik boş kale ile karşı karşıya kalan Serdar Özbayraktar cılız bir vuruş yaptı ve bordo-mavili savunma oyuncuları sonda çizgi üzerinden meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

Mücadelenin ilk yarısının röntgenini çekecek olursak; beklenenin aksine hücum bölgesinde daha aktif olan tarafın Eskişehirspor olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Trabzonspor karşısında özellikle oyun bölgesi olan orta alanı başarılı bir şekilde tutan, oyun disiplininden uzaklaşmayan ve savunma kurgusunda kusursuz bir performans sergileyen Eskişehirspor soyunma odasına istediğini alarak giden taraf oldu. Trabzonspor ise özellikle maçın ilk yarısında beklentilerin çok uzağında bir performans sergiledi ve ne orta alanda ne de hücum bölgesinde yıkıcı varyasyonlar geliştiremedi.

GEZİCİ COLMAN'IN YERİNE ALANZINHO

Karşılaşmanın ilk yarısında adeta yokları oynayan Colman'ı kenara alarak ikinci yarıya Alanzinho ile başlayan Şenol Güneş, bu değişiklik ile hücum organizasyon yapısını güçlendirmek istedi. Alanzinho'nun oyuna dahil olmasıyla hücum bölgesinin hakimiyetini eline geçiren Trabzonspor, Jaja ve Umut ile Ivesa'nın koruduğu kaleyi yokladı ama sonuç çıkmadı. Dakikalar ilerledikçe artan baskı ve gelmeyen gol Trabzonspor'u ciddi bir stres altına sokmaya başladı! Bu dakikalarda özellikle uzaktan atılan şutlar ile skoru değiştirmeye çalışan Karadeniz temsilcisi, Eskişehirspor'un 'DUVAR' olan 10 kişilik savunma kurgusunu aşamadı.

KÖR DÖVÜŞÜ GİBİ...

Sahayı iyi parselleyen ve iyi savunma yapan Eskişehirspor karşısında pozisyon bulmakta zorlanan Trabzonspor dakikalar ilerledikçe risk almaya başladı. Dakikalar ilerledikçe artan baskıya bir de Yattara hamlesi eklenince konuk takım Eskişehirspor iyiden iyiye kendi yarı sahasına kapandı. Tam bir kör dövüşü şeklini alan kritik karşılaşmanın son bölümünde Trabzonspor'un tabeladaki skoru değiştirme çabaları sonuç vermedi ve maç 0-0 golsüz eşitlik ile sona erdi.

TRABZONSPOR 0-0 ESKİŞEHİRSPOR MAÇ SONA ERDİ


90+3' Pele vurdu top Onur'dan döndü. Serdar vurdu top tekrar Onur'dan döndü.
90' Maça 4 dakika uzatma eklendi. Engin yerini Barış'a bırakıyor.
90' Pele caza sahası dışında Jaja'yı düşürdü ve sarı kart gördü.
88' Tello caza sahası yayından sert vurdu Onur topu yumruklarıyla uzaklaştırdı
86' Alanzinho ceza sahası içinde kaleciyle karşı karşıya kaldı şut yerine pas vermeyi düşününce top dışarı çıktı.
82' Jaja ceza sahası dışında topla buluştu. Çok kötü bir vuruş yaptı ve top kalenin çok uzağından dışarı çıktı.
80' Eskişehirspor'da oyuncu değişikliği. Doğa yerini Pele'ye bırakıyor.
78' Serkan'ın ortasında Cale topa kafa ile vurmak istedi Sezgin topa son anda müdahale etti.
74' Alanzinho ceza sahası içine etkili girdi bir anda yerde kaldı hakemi aldattığı gerekçesiyle sarı kart gördü
73' Korner atışında Giray kaleci Ivesa'ya faul yaptı. Mücadele 0-0 devam ediyor.
71' Serbest vuruşu engellemek isteyen Sezgin hakem tarafından sarı kartla cezalandırılıyor. Burak çıktı oyuna Yattara girdi.
69' Selçuk'un kullandığı serbest vuruş defans tarafından uzaklaştırıldı. Alanzinho rakibine faul yaptı
63' Maçın bu dakikaları karşılıklı ataklarla geçiyor. Alanzinho ceza sahası dışından sert vurdu Ivesa topu kornere gönderdi.
58' Engin defans arkasına mükemmel bir pas gönderdi. Burak çok kötü kontrol etti ve mutlak bir pozisyonu harcamış oldu.
55' Alanzinho'nun ara pasına koşan Burak ceza sahası içinde Ivesa'ya takıldı. Ivesa kritik müdahele ile pozisyonu önledi.
51' Jaja yaklaşık 30 metreden kaleyi yokladı top üstten dışarı çıktı.
48' Jaja'nın ara pasında Burak ceza sahası dışında buluştu. Sergio Burak'ı faulle durdurdu ve sarı kart gördü. Selçuk'un kullandığı atış defans tarafından kornere gönderildi.
46' Karşılaşmanın ikinci yarısına Trabzonspor başladı.Colman yerini ikinci yarıda Alanzinho'ya bıraktı.

TRABZONSPOR 0-0 ESKİŞEHİRSPOR İLK YARI SONA ERDİ


45' Maça 1 dakika uzatma eklendi
44' Colman şık topuk pasında Cale topu dışarı attı.
42' Engin sağ kanattan etkili bir şekilde ceza sahası içine girdi tam şut çekerken ayağı çime takıldı ve top auta çıktı.
41' Giray kornerden gelen topa iyi yükseldi kafa vuruşu direği adeta yalayarak dışarı çıktı.
40' Jaja yaklaşık 35 metreden kullanılan serbest vuruşu kalenin üstünden auta attı.
37' Engin ısrarlı itirazı sonrası hakem tarafından sarı kart ile cezalandırıldı.
36 Eskişehir bu dakikaya kadar 3 net pozisyondan faydalanamazken Trabzonspor ise 1 gollük pozisyondan yaralanamadı.
33' Alper ceza sahası içinde Onur ile karşı karşıya kaldı sert vurdu top kaleci Onur'un bacakları arasında kaldı.
30' Trabzonspor ilk defa bu kadar etkili geldi. Sol kanatta Cale kaleci ile karşı karşıya kaldı. Top Iveca'dan döndü Colman tamamlamak istedi Ivesa yine kritik bir müdahale ile golü engelledi.
28' Jaja defanstan aldığı topu süratli bir şekilde ileri taşırken Sezgin tarafından faulle durduruldu. Sezgin sarı kart gördü.
25' Koray sağ kanattan defans arasına etkili bir orta gönderdi Serdar'ın kafa vuruşunda top direğin üstünden auta çıktı.
22' Colman'ın kullandığı serbest vuruş defans tarafından kornere gönderildi. Selçuk'un kullnadığı atış kaleci Ivese'da kaldı
19' Colman ceza sahası içine gönderilen topu elle kesti hakem serbest vuruş verdi. Volkan'ın kullandığı atış kale direğini sıyırarak auta çıktı
17' Colman kaptırdığı top sonrası Serdar'ı faulle durdurdu ve sarı kart gördü.
15' Engin yaklaşık 35 metreden kaleyi yokladı top kaleci Ivesa'nın ellerinde kaldı
13' Engin Baytar üç kişi arasında şık çalımlarla geçerken son müdahale Nadarevic'ten geldi ve pozisyonu büyümeden önledi.
11' Koray yaklaşık 35 metreden sert vurdu top Egemen'e çarparak yön değiştirdi. Kaleci Onur topu son anda yakaladı.
9' Koray sağ kanattan etkili geldi ortasında top defanstan döndü. Kornere gitmesi beklenen top tekrar Koray'a çarparak auta çıktı.
7' Trabzonsporlu futbolcular Eskişehirspor defans oyuncularına etkili bir şekilde pres uyguluyor.
5'  Eskişehirspor mutlak bir gol pozisyonundan faydalanamadı. Defans arkasına gönderilen topta Serdar kaleci Onur'dan sıyrıldı. Kaleye gönderdiği etkisiz top Giray tarafından rahat bir şekilde kontrol edildi.
3' Jaja sağ kanattan etkili geldi ortasında top kaleci Ivesa'da kaldı
2' Colman'ın ara pasında top Eskişehirspor defans oyuncuları tarafından uzaklaştırıldı.
1' Karşılaşma Eskişehirspor'un vuruşuyla başladı.

TRABZONSPOR
Onur
Serkan
Giray
Egemen
Cale
Burak
Selçuk
Colman
Engin
Jaja
Umut

ESKİŞEHİRSPOR
Ivesa
Sezgin
Volkan
Nadarevic
Diego
Bülent
Koray
Erkan
Alper
Doğa
Serdar Özbayraktar