Sultan Sazlığı Milli Parkı'nda Çevre Bayramı

'Milli Parkım Geleceğim Projesi' kapsamında Sultan Sazlığı Milli Parkı içerisinde kalan köy ve mesire alanlarında evsel atıkların toplanmasına başlandı.

Sultan Sazlığı Milli Parkı'nda Çevre Bayramı
Kayseri Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan proje kapsamında Develi İlçesinde Soysallı köyü, Büğleğen su kaynağı ve Çayırözü Köyleri İle Yeşilhisar İlçesi Ova Çiftliği köyüne dağıtımı yapılan 40 adet çöp konteynırına atılan çöpler haftada bir gün ilgili firma tarafından 1 araç ve 5 kişilik ekip ile toplanacak.
Ova Çiftliği köyünde evsel atıkların toplanması kampanyası Yeşilhisar İlçesi Kaymakamı Cafer Sönmez, Çevre ve Orman İl Müdürü Ali Rıza Baykan, Yeşilhisar Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Sarez, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Milli Parklar Şube Müdürü Orhan Ceylan, köy muhtarı Nuh Köse'nin iştirakleri ile başlatıldı.
Develi İlçesinde Çayırözü ve Soysalı Köyleri ile Büğleğen su kaynağı çevresin de başlatılan çalışmalara Çevre ve Orman İl Müdürü Ali Rıza Baykan, İl Genel Meclis üyelerinden Mehmet Tuna, Soysalı Köyü Muhtarı Seyit Çiftçi, Çayırözü Köyü muhtarı Mustafa Eken ve Köylüler katıldılar.
Proje kapsamında Evsel atıkların düzenli toplanması için Köylerde Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından çocuklara ve ailelere yönelik eğitim verilmesi talep edildi.