Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Bozan'dan Açıklamalar

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, gündeme ilişkin konular ile ilgili yaptığı basın toplantısında füzel kalkanı, başörtü sorunu ve KCK duruşmasında Kürtçe savunma taleplerini değerlendirdi

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, gündeme ilişkin konular ile ilgili yaptığı basın toplantısında füzel kalkanı, başörtü sorunu ve KCK duruşmasında Kürtçe savunma taleplerini değerlendirdi.
Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Fesih Bozan ve beraberindekiler il binasında gündeme ilişkin konularla ilgili basın toplantısı düzenledi. Bozan ilk olarak Türkiye'ye yerleştirilmek istenen füzel kalkanını ele alarak, "NATO'da bizden başka Müslüman ülke var mıdır? Hayır. Tam bir Haçlı ittifakı. Ne işimiz var bizim NATO'da. Biz buradan iktidara sesleniyoruz; bu kirli oyuna Türkiye alet olmamalıdır. Bu kalkan esas olarak İran'a oluşturulmaktadır. Amacı İsrali'in veya ABD'nin İran'a saldırması halinde
İran'dan gelecek saldırılara karşı İsrail'i korumak ve Türkiye ile İran'ı karşı karşıya getirmektir. Biz Müslüman ülkeler olarak kendi füze kalkanımızı kurmalıyız. Gavurun kalkanından hayır gelmez" dedi.
Bozan daha sonra başörtü sorunu hakkında da değerlendirmede bulunarak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrunnisa Gül'ün 'ilkokul öğrencisi kendi isteği ile başörtü takması söz konusu olamaz. Bu konuda cehalet varsa biz bunu ortadan kaldıracağız' dediğini belirtti, bu açıklamanın inançlı kesimi üzdüğünü ileri sürdü.
SP İl Başkanı Bozan, "Şunu herkes bilsin ki her inançlı anne ve babanın inandığı İslami değerleri yaşama, çocuklarına öğretme ve yaşatma çabası içinde olması en tabii hakkıdır" görüşünün altını çizdi.
İktidar ve muhalefetin başörtüsü sorunu karşısındaki tutumunu eleştiren Bozan, "İnanıyoruz ki halkımız bu samimiyetsizliklerini görerek sandıkta gerçek temsilcileri olan Saadet Partisi'ne oy vererek gerekli cevabı verecektir" diye konuştu.
Bozan son olarak Kürt sorunu ve KCK davası sanıklarının Kürtçe savunma yapma taleplerine değinerek, "Kürt sorunu hakkında iktidar ve muhalefet ciddi adımlar atmak yerine birbirlerine ancak laf yetiştirme yarışındalar. Biz iktidardan ve muhalefetten kavga değil, memleketimizde silahların susmasını, akmakta olan kardeş kanının bir an önce durması için iktidardan icraat, muhalefetten katkı sağlamasını bekliyoruz" diye konuştu.
"Son haftalarda görülmekte olan KCK davasında Kürtçe ana dili ile savunma yapmak isteyen sanıklara izin verilmezken, diğer taraftan devlet televizyonu TRT ŞEŞ ile özel yayın yapmakta" diyen SP İl Başkanı Bozan bunun çelişki olduğunu iddia etti.