Denizlispor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu: Diyarbakırspor karşısında kazanmayı hak edecek oyunu oynamadık

Denizlispor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Diyarbakısrpor karşısında kazanmayı hak edecek oyunu oynamadıklarını belirterek maçtan gerekli dersi çık

Denizlispor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Diyarbakısrpor karşısında kazanmayı hak edecek oyunu oynamadıklarını belirterek maçtan gerekli dersi çıkararak daha iyi hazırlanacaklarını söyledi.

Bank Asya 1. Lig'in 13. haftasında namağlup lider Denizlispor, Diyarbakırspor'a kendi sahasında 1-0 mağlup olarak ilk yenilgisini aldı. Diyarbakırspor bu galibiyetle ligdeki ilk galibiyetini lider yeşil-siyahlı takımdan almış oldu.

Maç sonunda düzenlenen basın toplantısında konuşan Diyarbakırspor Teknik Direktörü Engin Korukır, "Geçen yıl ligde oynayan iki takım bu sezon Bank Asya'da oynuyor. Birisi ligin tepesinde biri altında. Böyle bir çarpıklık olmayacağını düşünüyorum. Bugün oynadığımız takım, oyuncu ve teknik heyet kalitesiyle Türk futbolunun önemli bir takımı. Benim takımım da Türk futbolunun olmazsa olmazlarından. Bugün çok çekişmeli mücadeleci fazla gol pozisyonu vermediğimiz bir maç oldu. İlk yarıda elde ettiğimiz pozisyonları değerlendirebilseydik farklı olabilirdi. İkinci yarı baskıya karşı iyi direndik. İnancım şudur; Bizim takımımız ligde kalır, Denizlispor da bu kadroyla Süper Lige çıkar." dedi.

Diyarbakırsporlu futbolcu Engin ise bu galibiyete çok ihtiyacı olduklarını belirterek, "Buraya inanarak gelmiştik. Bu maçta bir çıkışın olacağına inanıyorduk. Bundan sonra iyi bir seri yakalamak istiyoruz." derken Erhan da kazandıkları için mutlu olduklarını Diyarbakırspor için iyi bir maç olduğunu üç puanın kendileri açısından çok önemli olduğunu dile getirdi.

-DENİZLİSPOR CEPHESİ-

Denizlispor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ise bu sezon ilk mağlubiyetlini aldıklarını vurgulayarak bundan gerekli dersi çıkaracaklarını belirtti. Hamzaoğlu şunları kaydetti:

"Bugün de kazanmak istiyorduk ama kazanmayı hak edecek oyunu oynamadık. Pozisyon üretmekte zorlandık. Diyarbakırspor erken bulduğu golden sonra iyice kapanarak pozisyon üretmememizi güçleştirdi. Hatalarımızı bundan sonraki maçlarda yapmamaya ve yolumuza devam etmeye çalışacağız. Diyarbakırspor'u da tebrik ediyorum. Ligde herkes herkesi yenebilir diyordum. Bugün biz bunu açı bir şekilde yaşadık. Bazen mağlubiyetler insanı daha güçlü kılar. Daha iyi hazırlanmasını sağlar. İnşallah bu mağlubiyette bize bundan sonraki maçlara hazırlar."

Denizlispor'un kalecisi Evren Özyiğit ligde birinci ve sonuncunun önemli olmadığının maçta görüldüğünü ifade ederek "Kim daha iyi oynuyor ve istiyorsa o kazanıyorsa. Futbolda olan bir şey oldu ve mağlup olduk. Biz lideriz. Birlik ve beraberlik içinde çok maç kazandık, bugün de kaybettik. Ne olursa olsun lider takıma Denizli tarafından sahip çıkılması lazım. Diyarbakırspor'u galibiyetinden dolayı tebrik ediyorum." dedi.

Denizlisporlu futbolcu Ahmet Cebe de mağlup olmalarından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Ahmet Cebe, "Kötü oynayacağımız maçlar olacak. Herkes bize destek çıkmalı. Denizlispor şampiyonluğa ulaşacak güçte bir takım. Bunu da başaracağız." diye konuştu.