Çüngüş'te Yeniköy'e Kanalizasyon Şebekesi

Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesine bağlı en büyük köyü olan Yeniköy'de kanalizasyon projesi uygulanmaya başlandı.

İller Bankası tarafından yaptırılan projenin geçtiğimiz günlerde ihalesi yapıldı. Projenin hayata geçirilmesi Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak'ın katkıları sonucu gerçekleşti. Çok kısa süre içinde proje tamamlanarak Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ihalesi yapıldı ve fiilen çalışmalar başlatıldı. Köyler bazında ilçenin hane ve nüfus sayısı bakımından en büyük yerleşim birimi olan Yeniköy köyündeki vatandaşlar böyle bir proje sonucunda Vali Toprak ve Çüngüş Kaymakamı Cengiz Erdem'e teşekkürlerini
ilettiler. Çalışmaları çok yakından takip eden Kaymakam Cengiz Erdem, "Kanalizasyon çok önemli ve dikkat isteyen bir çalışmadır. Gerek metrajı, gerek derinliği, topografik çalışmalar bakımından dikkat istemektedir. Bu çalışma, ilçemizin köylerinde projeli olarak gerçekleştirilen ilk kanalizasyon çalışmasıdır. Bundan sonra gönderilecek ödeneğe bağlı olarak büyük köylerimizden başlamak üzere gerekli projelendirme çalışması yapılması planlanmaktadır. 45 gün içinde bitirmeyi planladığımız çalışma köyümüzün
altyapı sorununu tamamen çözecektir. 3 iş makinesinin devamlı çalıştığı projenin mümkün olan süre içinde bitirilmesi hedeflenmektedir" dedi.
Vatandaşlar çalışmaları yerinde izleyen Kaymakam Erdem'e teşekkürlerini bir kez daha ifade ederek, "Sayın Valimiz ve Kaymakamımıza böyle bir çalışmayı köyümüzde gerçekleştirdikleri için şükranlarımızı sunarız. Bizler de elimizden gelen katkıyı sunmayı sürdüreceğiz" dediler.
Çalışmaların seyri hakkında yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Kaymakam Erdem, kış havası hakim olmadan çalışmalara hız verilmesini istedi. Erdem, çalışanlarla kısa bir sohbet ettikten sonra bir başka çalışmayı takip etmek amacıyla köyden ayrıldı.