Ulaştırma Bakanlığı 18 yolcu treni seferini kaldırdı, 57 yeni sefer açtı

Ulaştırma Bakanlığı, CHP'li milletvekillerinin seferden kaldırılan tren hatlarına yönelik soru önergesine karşılık yazılı bir açıklama yaptı. Buna gör

Ulaştırma Bakanlığı, CHP'li milletvekillerinin seferden kaldırılan tren hatlarına yönelik soru önergesine karşılık yazılı bir açıklama yaptı. Buna göre son bir yılda İzmir'in 9 Eylül ve Denizli'nin Pamukkale ekspresleriyle birlikte Türkiye genelinde günlük 18 yolcu treni seferden kaldırıldı, buna karşılık 57 tren sefere koyuldu.

Açıklamada, söz konusu seferlerin, o hatlarda yapılan yenileme çalışmaları sebebiyle kaldırıldığını belirterek, şöyle denildi: "TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün 2009-2010 yılı yol yenileme programına göre demiryolu şebekesinin muhtelif parkurlarında yapılan çalışmalara zaman aralığı sağlanması amacıyla seferler kaldırıldı. Son bir yıl içinde İzmir-Ankara arasındaki 9 Eylül, Ankara-Kars arasındaki Erzurum, Ankara-Zonguldak arasındaki Karaelmas ve Ankara-Malatya arasındaki 4 Eylül Mavi ekspresleriyle Balıkesir-Kütahya, Kars-Akyaka ve Diyarbakır-Adana arasındaki bölgesel trenler olmak üzere günlük toplam 18 yolcu treni seferden kaldırılmış, buna karşılık değişik parkurlarda günlük toplam 57 tren sefere koyulmuştur."