İspanya'yı 'Puente' Döneminde Ucuza Keşfedin Ankara

Akdeniz'in şirin ülkesi İspanya'nın, tarih ve kültürünü yakından tanımak isteyenler için İspanyolların 'Puente Bayramı', kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor.

Akdeniz'in şirin ülkesi İspanya'nın, tarih ve kültürünü yakından tanımak isteyenler için İspanyolların 'Puente Bayramı', kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor. Aralık ayının ilk haftasında kutlanan bayram süresince başka ülkelere giden İspanyolları taşıyan uçakların dönüşleri, uygun fiyatlı turlar için değerlendiriliyor.
Tarihi, mimarisi, boğa güreşleri, gece hayatı, alışveriş imkanları ve lezzetli Akdeniz mutfağı seçenekleriyle her yıl milyonlarca turisti kendine çeken İspanya'da, 'Anayasa'nın Kabulü ile Meryem Ana Günü'nün kutlandığı iki bayramın köprü gibi birleştirilmesini ifade eden 'Puente' (köprü) zamanında resmi tatil ilan ediliyor.
Bu dönemde, dünyanın değişik ülkelerine seyahat eden İspanyollar'ın gittikleri uçakların İspanya'ya dönüşleri, uygun fiyatlı turlar imkanı sağlıyor. Başkent Madrid'i, eğlence şehri Barcelona'yı gezmek ve yakından tanımak için iyi bir fırsat olan 'Puente' süresince, İspanya kendi vatandaşlarından daha çok turistleri ağırlıyor.

-SANAT, TARİH VE EĞLENCE-

Tur şirketleri, sanat tarih ve eğlencenin ülkesi İspanya'ya, 269 avrodan itibaren 4 gecelik Barcelona, 239 avrodan başlayan fiyatlarla 4 gecelik Mallorca, 349 avrodan itibaren 5 gecelik Barcelona-Madrid, 399 avrodan da 4 gecelik Endülüs turlarını Türk misafirlerine sunuyor.
Tarih ve kültürün iç içe olduğu başkent Madrid'de, 18. yüzyıldan kalma 'Cibeles ve Neptune'çeşmeleri, Fransız mimarisinden esinlenerek inşa edilmiş 'Union y El Fenix Binası', modern yapıları ve şık mağazaları ile 'Colon Meydanı' görülebilecek yerler arasında.
7 bine yakın eseri içeren ve Avrupa'nın en önemli sanat koleksiyonlarından birine sahip 'Prado Müzesi', 'Dali Müzesi', 'Picasso Müzesi', Miro ve Gris'in çalışmalarının sergilendiği 'Centro de Arte Reina Sofia Müzesi' de Madrid'de mutlaka ziyaret edilmesi gereken mekanlar.
Eğlenmek isteyenler için de birçok seçeneğin bulunduğu Madrid'de, bar ve gece kulüplerinin yanı sıra Flamenko dansının keyifle seyredilebileceği geleneksel tavernalar misafirlerini bekliyor.
Barcelona ise sahip olduğu 4 bin yıllık geçmişi, kültürlerarası zenginliğin simgesi olan limanı, eğlencesi, sanatı, değişik mimarisi ile bambaşka bir dünya sunuyor ziyaretçilerine. Açık hava müzesi olarak kabul edilen Barcelona'nın simgesi ve Avrupa'nın en ihtişamlı yapılarından bir olan 'Sagrada Familia Kilisesi' gezilebilecek mekanlar arasında. Şehrin biraz dışına çıkıp, yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta yer alan Figueras kasabasındaki 'Dali Müzesi' de ziyaret edilebilir.
18.11.2010 10:36:03