-hollanda Medyası Türkiye Maçına Geniş Yer Verdi   Lahey ? 18.11.2010- (a) Milli Fut...

DA MEDYASI TÜRKİYE MAÇINA GENİŞ YER VERDİ
 
LAHEY (A.

DA MEDYASI TÜRKİYE MAÇINA GENİŞ YER VERDİ
 
LAHEY (A.A) – 18.11.2010- (A) Milli Futbol Takımı'nın dün Hollanda'ya karşı 1-0 kaybettiği özel maça, Hollanda medyası geniş yer verdi. 
Ateşli seyircisinin desteğini arkasına alan Türkiye'nin, sanki evinde gibi oynadığını yazan gazeteler, seyircilerin sahaya attıkları meşalelere dikkati çekti.
'Portakallar özel maçta Türkiye'yi yendi' başlığıyla haberi veren NOS televizyonu, Hollanda'nın az sayıda pozisyon bulmasına rağmen Jan Huntelaar'ın attığı gole galip geldiğini belirtti.
NOS, Türkiye'nin, maçın sonlarına doğru Umut Bulut ve Colin Kazım ile yakaladığı fırsatlara, kaleci Stekelenburg'un gol izni vermediğini kaydetti.
Ülkenin en çok satan gazetesi De Telegraaf ise maçın sonucunu birinci sayfasında 'Yine Huntelaar: 1-0' başlığıyla duyurdu.
Gazete, Hollanda açısından son derece başarılı geçen bu yılın, Türkiye galibiyetiyle sona erdiğini yazdı. De Telegraaf, Amsterdam'daki maçta Türk seyircilerin çoğunlukta olduğuna da dikkati çekti.
Türk futbolseverlerin sahaya attıkları meşalelerden dolayı maçın kısa bir süre durduğunu hatırlatan Telegraaf, Türkiye'nin takım kaptanı Hamit'in, seyircilere sahaya yabancı madde atmamaları yönünde uyarıda bulunduğunu bildirdi.
'Yine başarı, yine sakatlık' başlığını tercih eden De Volkskrant gazetesi ise Türkiye'nin bulduğu önemli gol pozisyonlarının kaleci Stekelenburg tarafından kurtarıldığına dikkati çekti. Gazete, Joris Mathisen'in ilk yarıda sakatlanarak hastaneye kaldırıldığına da yer verdi.
Bu arada Amsterdam polisinin, dün maçı izlemeye gelen 6 taraftarı sahaya meşale attıkları, iki kişiyi de çevreye zarar ve hakaret gerekçesiyle gözaltına aldığı bildirildi. ANP haber ajansı yaptığı haberde, polisin, gözaltına alınan kişilerin hangi takımın taraftarı olduğu konusunda bilgi vermediğini belirtti.
18.11.2010 13:09:25