Geyik Kanyonu Turizme Kazandırılıyor

Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Avcılar köyü sınırları içinde yeni keşfedilen 20 kilometre uzunluğundaki Geyik Kanyonu'nun turizme kazandırılması için İl Genel Meclisi 2011 mali bütçesinden ödenek ayıracak

Geyik Kanyonu Turizme Kazandırılıyor
Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Avcılar köyü sınırları içinde yeni keşfedilen 20 kilometre uzunluğundaki Geyik Kanyonu'nun turizme kazandırılması için İl Genel Meclisi 2011 mali bütçesinden ödenek ayıracak.
2007 yılında İl Özel İdare bütçesinden ayrılan 20 bin TL'lik ödeneğin proje hazırlanmadığı için, ödeneğin köy konağı yapımına harcandığı açıklandı.
Ula İl Genel Meclisi üyesi Ümit Karaaslan, meclise verdiği soru önergesinde, 2007 yılında ayrılan ödeneğin proje çalışması yapılmadığı için Sayıştay denetçileri tarafından iptal edildiğini ve fasıl değişikliği yapılarak paranın Köy Konağı yapımında kullanıldığını söyledi. Karaaslan, "Geyik kanyonu alternatif turizm konusunda çok önemli bir bölgemiz. Kanyonun 2011 yılı mali bütçesinden ödenek ayrılarak, 20 kilometrelik kanyon üzerinde yürüyüş yolları, dinlenme ve gözetleme alanları yapılması gerekiyor. Bunun için de 2011 yılı mali bütçesinden burası için ödenek ayrılması istiyorum. Geyik Kanyonu yürüyüş yolları ve dinlenme terasları ile ilgili olarak geniş çaplı bir proje çalışması yapılacak. Bunun için önergenin gündeme alınmasını istiyorum" dedi. Önerge İl Genel Meclisi'nde kabul edilerek Köye Yönelik Hizmetler Komisyonuna havale edildi.
GEYİK KANYONU
Doğaseverler ve dağcılık sporu ile ilgisi olanlar tarafından gizlenmiş bir cennet olarak bilinen Geyik Kanyonu, Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Arıcılar köyü yakınlarına gizlenmiş gerçek bir tatil cenneti. Sadece tatil köyü gibi basmakalıp bir tatil istemeyip alternatif tatil arayanlar için birebir bir tatil yöresi. Mağaraların ve dik kanyonların irili ufaklı şelalelerle süslendiği Geyik Kanyonu son yıllarda fotoğrafçılık ile içli dışlı olan ziyaretçilerinde akınına uğruyor. Geyik Kanyonu'nun ismi geyiklerin geçiş yeri olduğu için verilmiş.
Yaklaşık 20 km uzunluğunda olan kanyonda yürüyüş yaparken kent hayatından uzaklaşıp doğa ile iç içe olmanın huzuru yakalanıyor. Arıcıllar köyü kanyonun başlangıç noktası olarak biliniyor. Köy halkı arıcılıkla geçimini sağlarken, bölgeyi turizm açısından tanıtmak ve gelenlere ev sahipliği yapmak gibi bir misyonda üstlenmiş durumlar. Yöre halkı rehberlik işini de üstleniyor ve gezinizi organize edebiliyor. Köyde keçi sütü, çeşit çeşit bal, tereyağı, çökelek, yine kendi el yapımları zeytinleri ve mangal üzerindeki semaverlerde demlenen çay eşliğinde yapılan kahvaltının ardından kanyon gezisi başlıyor. Kanyonun derinliği 600-650 metreyi buluyor.