Şehit yakınları bir bayramı daha evlatlarından ayrı kutladı

Hemen her bayram diğer insanların aksine gurur ve hüznü bir arada yaşayan şehit yakınları, Kurban Bayramı'nı da yine evlatlarının kabri başında kutlad

Hemen her bayram diğer insanların aksine gurur ve hüznü bir arada yaşayan şehit yakınları, Kurban Bayramı'nı da yine evlatlarının kabri başında kutladı.

Kurban Bayramı nedeniyle ay yıldızlı bayraklar ve çiçeklerle donatılan şehitlikleri dolduran şehit yakınları, gözyaşlarına boğuldu. Arife günü başlayan şehitlik ziyaretleri, bayram namazından sonra da devam etti.

Türkiye genelinde olduğu gibi Bursa'da Pınarbaşı Şehitliği'nde de bayramda büyük bir hüzün vardı. Bayram namazını kıldıktan sonra şehitliğe gelerek oğullarının mezarını ziyaret eden anne-babalar, gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit yakınları, şehit mezarlarının başında okudukları Kur'an-ı Kerim'ler ve dualarla şehitleri anarken, yanlarında getirdikleri çiçekler ve karanfillerle mezarları süsledi. Evlatlarının mezar taşlarını elleriyle temizleyip sulayan şehit yakınları, bir an önce bu akan kanın durması temennisinde bulundu.

"BİR BAYRAMI DA OĞLUMDAN UZAK GEÇİRDİM"

Şehit Hakan Söylemez'in babası Mehmet Söylemez (57), eşi ve kızı ile oğlunun mezarı başında Kur'an okuyup dua etti. Oğlunun mezarını temizleyip, çiçek eken Söylemez, bir bayramı da oğlundan uzak geçirmenin burukluğunu yaşadığını belirtti.

Şehit babası olmanın çok büyük bir duygu olduğunu belirten Mehmet Söylemez, yaşadığı acıya rağmen, "Bir tarafı sevinç, bir tarafı hüzünlü, tek erkek evladımdı, bir kızım var. Allah kimseye evlat acısı vermesin. İnşallah Türkiye'de akan bu kan durur ve hepimiz rahat edip beraber yaşarız." şeklinde konuştu.

Kanın durması için uygulanan politikaları da olumlu gördüğünün altını çizen Söylemez, "Bu politikaları olumlu karşılıyorum. İnşallah bu kanı durdururlar." dedi.

12 yıldır bayramı oğlundan uzak geçirdiğinin altını çizen Mehmet Söylemez, şunları söyledi: "Oğlum Bingöl'ün Genç ilçesinde 1998 yılı 11 Haziran'da şehit oldu. 12 senedir bayramları onsuz geçiriyorum. Oğlum bir gün bana; 'baba bayramı bensiz geçireceksin' dedi. Ben de şimdi her bayramda diyorum ki 'oğlum bu bayramda da gelmedi ve ben de bu bayramı da onsuz geçiriyorum."

Her bayramda oğlunun mezarını ziyaret ettiğinin altını çizen Mehmet Söylemez, "Her bayramda önce arife günü ve bayramın ilk günü gelip ziyaret ediyoruz. Mezarın temizliğini yapıyoruz, duasını yapıyoruz. Kur'an okuyoruz. Allah, kimseye bu acıyı yaşatmasın. Bu akan kan bir an önce dursun." şeklinde sözlerini tamamladı.