Kocatepe Camiinde Bayram Namazı

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, polislerin askerlikten muaf tutulma çalışmalarıyla ilgili olarak "Gecikti ama herhalde bitme safhasına geliyor" dedi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kurban Bayramı namazını Kocatepe Camii'nde kıldı. Namaz çıkışında vatandaşlara çikolata ikramında bulunan Bakan Atalay, basın mensuplarının da sorularını cevapladı. Bakan Atalay, vatandaşların ve gazetecilerin bayramını kutladıktan sonra "Güzel bir bayram sabahı yaşıyoruz. Ülkemizin her köşesinde huzurlu bir bayram yapılıyor" dedi. Vatandaşların bayramı rahat geçirmesi için İçişleri Bakanlığı'na bağlı valilerin, kaymakamların ve güvenlik güçlerinin çalıştığını belirten
Atalay, "Görevi başındaki güvenlik güçlerimizin de bayramını tebrik ediyorum" diye konuştu.
Bakanlık olarak her türlü tedbiri aldıklarını söyleyen Atalay, memurlara da bayramda rahat seyahat edebilmeleri için maaşlarının bayram öncesi ödendiğini hatırlattı. Bakan Atalay, sürücüleri de uyararak "Sürücülerden ricam dikkatli olsunlar. Uzun bayram tatili nedeniyle belki trafik yoğun, her noktada denetimleri artırdık" şeklinde konuştu.
Bakan Atalay, tatilin ilk üç gününde yaşanan kazalara dikkat çekerek ölümle sonuçlanan 4 kazadan ikisinde sürücülerin alkollü olduğunu söyledi. Hız sınırlarının 90'dan 110'a çıkarıldığını hatırlatan Bakan Atalay, bunun yeterli bir hız olduğunu vurgulayarak kazalarda insan hatasının birinci planda olduğunu anlattı.
Türkiye'nin huzurlu, büyüyen ve gelişen bir ülke olduğunu ifade eden Atalay, ''Her şey yolunda. Hamdolsun bu şartlarda bayramımızı yapıyoruz'' diye konuştu.
Bakan Atalay, polislerin askerlik durumları ile ilgili çalışmaların sorulması üzerine "Gecikti ama herhalde bitme safhasına geliyor. Sözümüzün üzerindeyiz, ondan vazgeçmiş değiliz" diye cevap verdi.
Bir gazetecinin "Askerin sıcak bakmadığı söyleniyor" şeklindeki sorusuna Atalay, şöyle karşılık verdi: ''Yok, öyle değil. Ama tabii burada farklılıklar var. Onun için üzerinde detay çalışılması gerekiyor yoksa kimsenin sıcak bakmaması gibi bir şey söz konusu değil. Zaten polislerimiz biliyorsunuz hem uzun bir güvenlik eğitimi alıyorlar. Hem de ömür boyu emekli olana kadar güvenlik görevi yapıyorlar. Tabii bunların askerliğinde biraz farklılık olmalı bunu herkes kabul ediyor. Ama bunun süreleriyle ilgili
çalışmamız sürüyor.''
Bakan Atalay, ''Yeni yıla kadar tamamlanabilecek mi?'' sorusuna ise ''Umuyorum çok gecikmez" diye cevap verdi.
Bakan Atalay'ın bayram namazını kıldığı Kocatepe Camisi girişi çiçek satıcıları nedeniyle adeta çiçek bahçesine dönüştü. Vatandaşlar aileleri için çiçek aldı. Cami avlusunda bir gazetecinin unuttuğu çanta kısa süreli bir bomba paniği yaşanmasına neden oldu.