Kapıkule yolunda bekleyen TIR sürücüleri birbirleriyle bayramlaştı

Kapıkule Sınır Kapısı'na giden yolda sıranın kendilerine gelmesini bekleyen TIR sürücüleri birbirleriyle bayramlaştı. Ailelerinden uzak kalan sürücüle

Kapıkule Sınır Kapısı'na giden yolda sıranın kendilerine gelmesini bekleyen TIR sürücüleri birbirleriyle bayramlaştı. Ailelerinden uzak kalan sürücülerin bayramı buruk geçiyor. Yurdun değişik bölgelerinden aldıkları yükü Avrupa ülkelerine götüren TIR sürücüleri, Kapıkule yolunda çıkış için sıranın kendilerine gelmesini bekliyor.

Yavaş ilerleyen araç kuyruğunda beklemek zorunda kalan sürücüler, bayramın ilk günü olması nedeniyle ailelerinden uzakta kalmanın hüznünü yaşadı. Sabah saatlerinde eşi, çocukları ve yakınları ile telefonla bayramlaşan sürücüler kendileri gibi aynı kaderi yaşayan sıradaki diğer arkadaşlarıyla bir araya gelerek bayramlaştı. Birbirleriyle sohbet ederek zaman geçiren sürücüler, ancak bu şekilde aile özlemini hafifletebiliyor.

İstanbul'dan aldığı yükü Slovenya'ya bırakan Nedim Yener isimli sürücü, ailesinin Bursa'da yaşadığını belirterek, "İstanbul merkezli bir firmada çalışıyorum. Slovenya'dan geliyorum. Nasip olursa tekrar geri döneceğiz. Bayram buruk geçiyor. Herkes, ailesi ve çoluk çocuğu ile bayram yaparken biz sırada, kuyrukta sınır kapılarında bekliyoruz." dedi.

İstanbul'dan Sırbistan ve Bosna-Hersek'e giden Murat Günaydın ise bayramlarda genellikle yurt dışı çıkışlarının olduğunu, bu nedenle aile ve arkadaşlarından uzak kaldıklarını söyledi.

Bayramın ilk gününde aileleri yerine sürücü arkadaşlarıyla bayramlaştığını anlatan Günaydın, "Ailemle telefonla görüştüm. Biraz hüzünlendik. Duygulanıyoruz. Yapacak bir şey yok. Bizim mesleğimiz bu. Birileri bu işi yapacak. İleride inşallah ailelerimle bayramlaşırız." diye konuştu.

Menderes Şahin de şunları ifade etti: "Diğer sürücü arkadaşlarla birlikte sıradayım. Bayram buruk geçiyor. Bir yandan da güzel. Sonuçta bayram. Ailemizden uzakta bulunuyoruz. Sürücü arkadaşlarımızla beraberiz. Söylenecek fazla bir şey yok. Buradan herkesin bayramını kutluyorum. Bu bizim işimiz. Bu çarkın dönmesi için birilerinin gitmesi gerekiyor bu yolda."