Hollanda Milli Takım Teknik Direktörü Marwijk: En beğendiğim futbolcu Nuri Şahin

Hollanda Milli Takım Teknik Direktörü Bert van Marwijk, Türkiye ile yapacakları hazırlık maçı öncesinde yaptığı açıklamada, Türkiye'de en beğendiği fu

Hollanda Milli Takım Teknik Direktörü Bert van Marwijk, Türkiye ile yapacakları hazırlık maçı öncesinde yaptığı açıklamada, Türkiye'de en beğendiği futbolcunun Almanya'da top koşturan Nuri Şahin olduğunu söyledi.

Hollandalı teknik adam yaptığı açıklamada, "İyi bir maç olmasını temenni ediyorum. Türk futbolu son yıllarda aşama kat etti. Buna rağmen kazanmak istiyoruz. Biz hazırlık maçını diğer maçlardan ayırt etmek istemeden her maça aynı tempo ve disiplin ile ve her zaman kazanmak için çıkıyoruz." dedi.

Hollanda teknik direktörü Bert van Marwijk, yarınki Türkiye maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi. Hazırlık maçı olmasına karşın Türkiye'yi yenmek istediklerini anlatan Marwijk, Türkiye'nin genç ve kaliteli bir kadroya sahip olduğunu açıkladı.

Marwijk, Türk takımında en beğendiği futbolcunun Nuri Şahin olduğunu söyledi. Sürekli kamp yaptıkları Noordwijk'teki Huis Ter Duin Oteli'nde gazetecilerin sorularını cevaplandıran Marwijk, sakatlıkları geçen Mark van Bommel ile Robin van Persi´nin Türkiye karşısında oynayabilecek durumda olduklarını belirterek;, "Her iki futbolcu da yarımşar saat oynayabilecek durumdalar. Oynatacağım." dedi.

Hollanda teknik direktörü yarın farklı bir kadro ile çıkmayacaklarını, aynı taktikle oynayacaklarını ifade etti.

Guus Hiddik ile telefonla görüştüğünü de anlatan Marwijk, görüşmenin içeriğine girmek istemediğini söyledi.

"Hollanda'da yaşayan Türklere mesajınız var mı sorusuna" ise Marwijk, "İyi bir maç olmasını temenni ediyorum. Türk futbolu son yıllarda aşama kat etti. Buna rağmen kazanmak istiyoruz. Biz hazırlık maçını diğer maçlardan ayırt etmek istemeden her maça aynı tempo ve disiplin ile ve her zaman kazanmak için çıkıyoruz." diye cevap verdi.