Bdp'liler Erciş'teki Vahşeti Kınamak İçin Yürüdü

Van'ın Erciş ilçesinde bir anne ile 4 çocuğunun katledilmesi, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Erciş İlçe Teşkilatı tarafından yapılan yürüyüşle protesto edildi.

Zeylan Caddesi'ndeki BDP Erciş İlçe Başkanlığı binası önünde toplanan grup, pankart ve dövizler eşliğinde Kent Merkezi Parkı önüne kadar geldi. Burada açıklamalarda bulunan BDP Erciş İlçe Başkanı Ramazan Alver, parti olarak yaşanan vahşeti kınadıklarını belirterek, "Geçen hafta içersinde Çelebibağı'nda yaşanan bu olay, daha önce de coğrafyamızda, bölgemizin değişik yerlerinde yaşanmıştı. Bundan birkaç ay önce Mardin'de yine 44 insanımız katledilmişti. Kurban Bayramı arifesinde Çelebibağı beldesinde
yoksul, gariban bir ana ile 4 çocuğu gece evlerinde katledilmiştir. Bundan dolayıdır ki bugün burada söylüyoruz, halkımız bu olaylara karşı duyarlı olmalıdır. Yaklaşık 10 gündür yaşanan bu katliamın failleri hala aramızda dolaşmaktadır. Daha ne bir gözaltı ne de bir tutuklama olmuştur. Siyasi parti olarak, halkımız olarak biz bu olayın peşini bırakmayacağız. Failler yakalanana kadar her zaman alanlarda olacağız. Bütün halkımızla, kurumlarımıza, sivil toplum örgütleriyle, siyasi partilere hep birlikte el ele
vermeliyiz. Bu faillerin yakalanması için güvenlik birimlerine yardımcı olmalıyız. Kim ne biliyorsa herkes vicdanı kadar hareket etmelidir. Bu olayın aydınlatılması için çaba sarf etmelidir. Bütün Türkiye'nin başı sağ olsun" dedi.
Çelebibağı Belediye Başkanı Veysel Keser ise yaptığı konuşmada yapılan olayın büyük bir trajedi, katliam ve bir vahşet olduğunu belirterek, "Kim işlemiş olursa olsun biz halkça, toplumca kınıyor ve lanetliyoruz. Bu konuda kamuoyu vicdanının bir an önce rahatlaması lazım. Faillerin adaletin önüne çıkarılması gerektiğini, hatta bir gecikme olduğunu düşünüyoruz. Gösterdiğiniz bu tavırdan dolayı da hepinizi saygıyla selamlıyorum" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından grup sessiz bir şekilde dağılırken, polis ise açıklama süresince çevrede hazır bekledi.
Yürüyüşe Çelebibağı beldesinin BDP'li Belediye Başkanı Veysel Keser, BDP Erciş İlçe Başkanı Ramazan Alver ile partililer katıldı.