Sarıkaya Belediye Başkanı Erbir: Kesimhanemiz kurban kesimine hazır

Yozgat'ın Sarıkaya İlçesi Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, Sarıkaya canlı hayvan kesimhanesinin, Kurban Bayramı'nda vatandaşların hizmetinde olacağın

Yozgat'ın Sarıkaya İlçesi Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, Sarıkaya canlı hayvan kesimhanesinin, Kurban Bayramı'nda vatandaşların hizmetinde olacağını söyledi.

Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, Kurban Bayramı öncesi belediye bünyesinde hizmet veren canlı hayvan kesimhanesini gezerek incelemelerde bulundu. Başkan Erbir, burada yaptığı açıklamada, 3 yıl önce belediye tarafından kesimhaneyi hizmete açtıklarını belirterek, "Sarıkaya'mıza yakışır şekilde modern bir kesimhanemiz var. Burası hizmete açılmadan önce çevre ilçe kasaba ve köylerden çiftçilerimiz kesimhane olmadığı için sıkıntı yaşıyorlardı. 3 yıl önce bu sıkıntıyı gidererek çiftçilerimizin ve besicilerimizin hizmetine sunduk." dedi.

İlçe halkının rahatlıkla kurbanlarını burada kesimini yaptırabileceklerini ifade eden Başkan Erbir, şöyle konuştu: "Büyükbaş kurban kesimi 60 lira, küçükbaş kurban kesimi ise 20 lira olacak. Bu kurban kesiminden elde edilecek para da yine kurbanı kesen işçimizin olacak. Ayrıca yine kesimhanemizde kurbanını kestiren vatandaşlarımızın kurbanlarını evlerine kadar belediye et nakil aracımızla teslim edeceğiz. Bu vesile şimdiden İslam aleminin Mübarek Kurban Bayramı'nı kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim."

Kesimhane sorumlusu Veteriner Hekim Basri Cankurtaran vatandaşların özellikle büyükbaş kurban kesiminde dikkatli omları gerektiğini belirterek, "Büyükbaş hayvanlarda kurban kesimi biraz zor olmakta. 3 -5 kişi dahi hayvanı kesmek için yatırmakta güçlük çekmektedir. Bu işlem yapılırken veya kurban kesiminde çeşitli kazalar yaşıyoruz. Vatandaşlarımız kesimhanemizde rahatlıkla kurbanını kestirebilir evlerine kadarda götürülmektedir. Ayrıca kırsalda olan vatandaşlarımız hayvan ciğerinde olan su toplanması veya ciğerde olan çeşitli yaraları keserek köpeğine vermekte bu son derece yanlış bir davranış. Köpek bu yediği zehiri veya hastalıklı ciğeri tekrar dışarı atmakta ve bu da çeşitli hastalıklara sebep olmakta o yüzden vatandaşlarımız bu gibi durumla karşılaştıkları zaman o ciğeri veya eti toprağa gömmeleri en doğrusu olur." diye konuştu.