Cittaslow'un Başkentinde Slowfood Eğitimi Aldılar

Geleceğin turizmcileri olmaya hazırlanan İzmir Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Yavaş Şehir Seferihisar'ı ziyaret etti, Yavaş Yemek akımı hakkında bilgi aldı.

Cittaslow'un Başkentinde Slowfood Eğitimi Aldılar
Slowfood; Yavaş Yemek akımının devamı olarak başlayan Cittaslow;Yavaş Şehir uygulamasının Türkiye'deki başkenti sayılan İzmir'in Seferihisar ilçesi, turizmciler için de artık ayrı bir önem taşıyor. Alışveriş merkezleri ve fast food zincirlerinin dışında kalan ender yerlerden biri olan Seferihisar, kültürel özellikleri ile de turizmciler için yeni bir cazibe merkezi. Yerel kültürü, yerel değerleri ve lezzetleri korumayı, bu amaçla da geleneksel tatları organik üretim sonucu elde etmeyi kapsayan Yavaş Yemek akımı, Seferihisar'da aktif olarak uygulanmaya başladı. Geleceğin turizmcileri olmayı hedefleyen İzmir Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü öğrencileri de, Öğr. Gör. Turgay Bucak eşliğinde yavaş yemek akımını yerinde öğrenmek üzere Seferihisar'a gitti.
Seferihisar Kadın Meclisi ve Kadın Kooperatifi tarafından işletilen Sefertası adlı lokantayı ziyaret eden öğrenciler, burada Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'in eşi Neptün Soyer ile bir araya geldi. Yavaş Yemek akımı hakkında öğrenciler ile sohbet eden Soyer, lokanta işletirken amaçlarının hem kurulması planlanan salyangoz çiftliğine mali kaynak sağlamak, hem de yöre halkına lokanta işletmeciliği hakkında örnek oluşturmak olduğunu söyledi. Soyer sözlerine şöyle devam etti: "Yavaş Yemek, gerçekten sağlıklı bir akım. Bu nedenle Seferihisar Kadın Meclisi ve Kadın Kooperatifi'nin desteği ile işletilen lokantamız için alışverişimizi mutlaka, Seferihisar merkezinde kurulan organik pazardan yapıyoruz. Ev kadınlarımız Sefertası'nda yemek yapıp aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar. Lokantamız sayesinde yıllar sonra yeniden sofralarımıza kazandırdığımız Seferihisar'a özgü lezzetler oldu. Bu yolla lezzet dağarcığımızı sağlıklı besinlerle daha da geliştirmeyi, Yavaş Yemek akımı ile tüm Türkiye'ye örnek olmayı umuyoruz."
KÜLTÜREL DEĞERLERE SAHİP ÇIKACAKLAR
Özellikle geleceğin turizmcileri olacak Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü öğrencileri için uygulamaya yönelik derslerin büyük önem taşıdığına dikkat çeken Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Turgay Bucak; "Bu tür uygulama dersleri ile öğrenciler, teorik bilginin yanı sıra, kültürel değer ve özellikleri korumak adına etik donanıma da sahip oluyorlar. Meslek Yüksekokulumuz ile turizm sektörü arasındaki ilişkiyi geliştirerek çok daha fazla uygulama dersi yapmayı hedefliyoruz" diye konuştu.
Seferihisar'a özgü mandalina tatlısının yapımına katılan İzmir Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü öğrencileri, Seferihisar'a bağlı Sığacık'ta kurulan marinayı ziyaret etti, Seferihisarlı ünlü yönetmen Çağan Irmak tarafından çekilen "Sakin Şehir Seferihisar" adlı belgeseli izledi.