Yozgatlı Gençleri Askerlik Heyecanı Sardı

Yozgat'ta 22 Kasım itibariyle silah altına alınacak gençlerin askerlik yapacağı birlikler belli oldu.

Yozgatlı Gençleri Askerlik Heyecanı Sardı
Yozgat Askerlik Şubesi yanında bulunan panoya asılan listeyi inceleyen asker adayları, askerlik yapacağı birlikleri heyecan içerisinde arayıp bulurken, işsiz gençler gündemde olan "Sözleşmeli Er" statüsünün biran önce hayata geçmesini bekliyor. Bir çoğu işsiz olan asker adayları, sözleşmeli er statüsünün kesinleşmesi halinde, askerde kalacaklarını söyledi.
Asker yakınları da, sözleşmeli er statüsünün biran önce hayata geçmesini isteyen Murat Dalkılıç, "Bu uygulama işsiz gençler için büyük bir fırsat. Ayrıca paralı asker daha profesyonel olacağı için terörle mücadelede daha da etkili olabilir" dedi.
Öte yandan Yozgat Askerlik Şubesinden yapılan duyuruda, 1990-4 tertip olarak Kasım ayında ve 2011 Ocak ayında iki grup halinde silah altına alınacağını belirterek, sevke tabi tutulanların sınıf ve eğitim merkezlerini gösteren listeler 12 Kasım itibariyle askerlik şubelerinde ilan levhasına asılmıştır. Asker adaylarının sevk evraklarının 22 Kasım itibariyle verilmeye başlayacağı bildirildi.
Birinci grup olarak askere alınacakların sevk evraklarının en geç 1 Aralık'ta almaları geretiği belirtilen duyuruda, sevk evraklarını almayanlar ile aldığı halde birliklerine katılmayanlar bakaya suçu işlemiş olacaklarından mahkemeye verilerek cezalandırılabilecekleri için yükümlülerin zamanında sevk evraklarını almaları istendi.