'Türkiye'de Yargı Reformuna İhtiyaç Vardır'

Yeni Parti Nevşehir İl Başkanı Hamdi Aydemir, Baro Başkanlığı'na yaptığı ziyarette yargının siyasetten uzak ve bağımsız olması gerektiğini belirterek, "Türkiye'de yargı reformuna ihtiyaç vardır" dedi.

'Türkiye'de Yargı Reformuna İhtiyaç Vardır'
Yeni Parti İl Başkanı Hamdi Aydemir ve beraberindeki parti yöneticileri Baro Başkanı Avukat Fahri Korucu'yu ziyaret etti. Ziyarette Aydemir, günümüzde yargı bağımsızlığı konusunun sık sık dile getirilmesinin önemine dikkat çekerken, yargının Türkiye'de tamamen bağımsız olmasının tüm insanların ortak isteği olduğunu söyledi. Yargının siyasetten uzak ve bağımsız olması gerektiğini vurgulayan Aydemir, "Tüm baro yönetimine görevlerinde başarılar diliyorum. Türkiye'de yargı sistemi yapısal, örgütsel, hukuksal çok ciddi sorunlarla karşı karşıyadır. Türkiye'nin yargının bağımsızlığı, tarafsızlığı, verimliliği, etkinliği, adalete erişim ve yargıya güven konusunda temel sorunları vardır. Türkiye'de yargı reformuna ihtiyaç vardır. Barolar, demokratik hak ve özgürlüklerin korunmasında vazgeçilmez unsurlardır. Yargının demokratikleştirilmesi gerekmektedir. Savunma hakkının önündeki engeller kalkmadıkça yargıya olan güven zedelenecektir. Türkiye'de yargının sağlıklı bir biçimde işlemesinin önündeki engelleri birkaç başlıkta toplamak mümkün. Sistemin hantallığı, ağır iş yükü, genç avukatlarda artan işsizlik, yasaların çok hızlı ve sık değişmesi, meslek mensuplarının özlük haklarının yetersizliği bu başlıklardan bazılarıdır. Adil yargılanma hakkının sağlanamaması, uzun tutukluluk süreleri ve en önemlisi de insanların yargıya olan güvencini yitirmiş olmasını da sayabiliriz" diye konuştu.
Baro Başkanı Fahri Korucu da, ziyaretlerinden dolayı Yeni Parti İl Başkanı Hamdi Aydemir ve parti yöneticilerine teşekkür etti.