Mekke'deki Diyanet Hastanesi'nde 60 bin hacı adayı tedavi oldu

Mekke'de bulunan Diyanet Hastanesi, bugüne kadar 60 bin hacı adayını tedavi etti. Her gün dolup taşan 16 katlı hastanede yoğun bakım üniteleri, polikl

Mekke'de bulunan Diyanet Hastanesi, bugüne kadar 60 bin hacı adayını tedavi etti. Her gün dolup taşan 16 katlı hastanede yoğun bakım üniteleri, poliklinik ve acil servislerinde 335 personelle hizmet veriyor. Hastane başhekimi Hamit Doğan, en çok şikayetlerin kalp rahatsızlıkları ve aşırı efora bağlı ortopedik şikayetler olduğunu söyledi. Doğan bugüne kadar 4 kadın toplam 20 hacı adayının hayatını kaybettiğini ifade etti.

Kutsal topraklara giden yaklaşık 100 bin hacı adayına hizmet vermek için 3 yıl önce kurulan Diyanet Mekke Hastanesi, yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye'de bulunan normal bir devlet hastanesini aratmayan hastanede tüm branşlarında 54 uzman, 67 pratisyen doktor olmak üzere 335 personel ve 11 ambulansla hizmet veren hastanede ameliyat ve yoğun bakım servisleri de bulunuyor.

Tedavi gören hastalara ücretsiz ilaç da verildiği hastane özellikle güneş ışıklarının az olduğu sabah ve akşam saatlerinde dolup taşıyor. 120 yatak kapasiteli hastane tamamen dolu olduğu belirtilirken, imkan dahilinde başka ülkelerin hastalarına da hizmet veriyor.

Hastane ile ilgili bilgi veren Başhekim Hamit Doğan, hastanenin 3 yıl önce Aziziye bölgesinde hizmete girdiğini söyledi. Hac döneminde günde ortalama 3 bin kişiye hizmet verdiklerini dile getiren Doğan, "Hastanemiz 120 yatak kapasitesine sahiptir. 335 personelle hizmet vermekteyiz. Hac sezonuyla beraber bugüne kadar 60 bin hastaya hizmet verdik. Hastaların bize başvurularındaki en çok görülen şikayet gribal enfeksiyon." dedi.

Arafat zamanında da Arafat çadırı adı altında seyyar bir hastane kuracaklarını belirten Doğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Orada hizmet vereceğiz. Şu an yatmakta olan ve Arafat'a gidemeyecek durumda olan hastalarımızı ambulanslarla Arafat'a taşıyacağız. Orada tedavilerine devam edeceğiz, akşam olunca da geri getireceğiz."

Hac döneminde ölen Türk hacı adayları hakkında da bilgi veren Doğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Şu ana kadar 20 hacımız vefat etti. Genelde yaşlı insanlarımız. Ölenlerde en çok sık görülen rahatsızlık kalp kriziydi. Trafik kazasından da bir kişi yaşamını yitirdi. Bunlar 4 kadın 16 erkek."