Medrese Mahallesi'ne 15 Bin Metrekare Asfalt

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, sürdürdüğü mahalle ziyaretleri kapsamında 2010 yılında asfalt çalışmaları tamamlanan Medrese Mahallesi sakinleri ile bir araya gelerek, 15 bin metrekare asfalt yaptıklarını ve faaliyetlerini anlattı

Medrese Mahallesi'ne 15 Bin Metrekare Asfalt
Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, sürdürdüğü mahalle ziyaretleri kapsamında 2010 yılında asfalt çalışmaları tamamlanan Medrese Mahallesi sakinleri ile bir araya gelerek, 15 bin metrekare asfalt yaptıklarını ve faaliyetlerini anlattı.
Başkan Bahçeci mahalle ziyaretinde, hummalı bir çalışma sonucu kaldırım çalışmalarını bitirdiklerini, 2010 yılı içerisinde ise asfalt sezonunun başlaması ile birlikte mahallenin tamamında asfaltlama çalışmalarının sona erdiğini bildirdi. Alt yapı çalışmalarını tamamlayarak 15 bin metrekare asfalt atıp, mahalle genelinde asfaltsız yol bırakmadıklarını söyledi.
Mahalle sakinlerinin isteklerini de dinleyen Bahçeci, yapılan çalışmaları yerinde görüp, vatandaşların isteklerini, eleştirilerini ve taleplerini birebir dinleme fırsatı bulduklarını ifade etti.
Her zaman ulaşılabilir bir belediye başkanı olmak istediğini ifade eden Bahçeci, dileyen bütün vatandaşların rahatlıkla kendisine ulaşabileceğini kaydetti.
"OTOMATİK ÖDEME SİSTEMİNE GEÇİYORUZ"
Belediye çalışmalarının yanı sıra ilklere imza atan bir yönetim olduklarını da belirten Bahçeci, en kısa zamanda otomatik ödeme sistemine geçeceklerini belirtti. Bahçeci, Otomatik Ödeme Sistemi'nin alt yapısını tamamladıklarını hatırlatarak, vatandaşların artık su faturası, çevre temizlik vergisi, ilan-reklam vergisi gibi ödemeleri bankalarla yapılan anlaşmalar sonucunda otomatik ödeme talimatı ile yapacaklarını söyledi.
"KANALİZASYONU OLMAYAN EV BIRAKMAYACAĞIZ"
Kanalizasyon çalışmaları hakkında açıklama yapan Bahçeci, "Bir çok mahallede kanalizasyon sorunumuz vardı. 21. yüzyılda artık köylerde bile kanalizasyon olmasına rağmen, bu konuda ciddi sıkıntılar vardı ve hala bu sıkıntılarla uğraşıyoruz. Yaklaşık 70 kilometre kanalizasyon hattı yaptık ve hala 5 ekiple kanalizasyon çalışmalarımız devam ediyor. Alt yapı yatırımlarına önem veriyoruz ve bu yıl sonuna kadar şehir merkezinde kanalizasyonu olmayan ev bırakmayacağız" dedi.
Yağmur drenaj hattını yaptıktan sonra yaşanan sıkıntıların son bulduğunu kaydeden Bahçeci, "Kırşehir'de 1 metre bile yağmur suyu drenaj hattının yapılmamış olması, şehir merkezindeki bulunan yağmur oluklarının kanalizasyona bağlanması, yağmur biraz fazla yağdığında kotu düşük olan evleri kanalizasyon sularının basması ile sonuçlanıyordu. Geçtiğimiz haftalarda şehrimize çok ciddi oranda yağmur yağışı oldu ve hiçbir yerde su baskını sıkıntısı yaşanmadı. Bunun sebebi de bizim yaptığımız yağmur suyu drenaj hattıdır" şeklinde konuştu.
Şehrin alt yapı sorununu birkaç yılda çözmeyi planladıklarını dile getiren Bahçeci, "Yapacağımız alt yapı yatırımı ile birlikte önümüzdeki 50 yıl içerisinde Kırşehir'in herhangi bir alt yapı sıkıntısı olmayacak. Alt yapısını bitirdiğimiz alanlarda üst yapı çalışmalarımıza geçiyoruz. Bizim yaptığımız işler tamamıyla gerçekçi ve sağlamdır. Eğer bir iş yapıyor isek, o iş orada en az 30 yıl kalmalı" ifadelerini kullandı.
Konuşmasında Katı Atık Depolama Tesisi, Atık Su Arıtma Tesisi ve Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi gibi çok önemli projelerin hayata geçtiğini anlatan Başkan Bahçeci, Hal Binası ve Otoparklı Pazar Yeri yapımının da devam ettiğini kaydederek, "Artık belediye olarak şehrimize kalıcı eserler bırakıyoruz. Şehir merkezinde hiç arsası olmayan belediyemize geçtiğimiz günlerde Ağız Diş Sağlığı Merkezi ile Karayollarının bulunduğu arsayı kazandırdık. Amacımız sadece borç ödeyerek rutin belediye hizmetlerini yapmak değil, aynı zamanda kalıcı eserler bırakmaktır" dedi.
Medrese Mahallesi halkı sohbet eden Başkan Bahçeci, yaklaşık 2 saat süren görüşme sonunda mahalle sakinleri ile fotoğraf çektirerek, ziyaretini sona erdirdi.