Malatya'da Kurşunlular Bir Araya Geldi

Malatya'da Kurşunlu ve Çevre Köyleri Sosyal Dayanışma Derneği kuruldu.

Dabakhane Kahallesi Çevreyolu 14-15'de hizmete açılan Kurşunlu ve Çevre Köyleri Sosyal Dayanışma Derneği ile ilgili açıklama yapan başkan Abdulvahap Karadağ, "Hemşerilerimizi Malatya'da bir araya getirmek, hemşerilerimiz arasında sosyal dayanışmayı sağlamak, barış içinde, kardeşlik duygusunu geliştirmek, güçlü bir dernek kurmak amacıyla köylerimizden temsilci arkadaşlarla bir araya gelerek derneğimizi kurmuş bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.
"Kendisini Kurşunlu sayan bende Kurşunluluyum diyen; Hekimhan, Yazıhan, Darende, Kuluncak İlçelerimize bağlı birçok köyümüz bulunmaktadır ve bunların büyük çoğunluğu Malatya Merkez olmak üzere yurdun değişik bölgelerinde yaşamaktadır. Bizler Kurşunlular olarak yaklaşık 60 bin nüfusu 17 bin seçmeni olan, acı ve tatlı günlerimizde bir araya gelmeyi gelenek haline getirmiş büyük bir toplumuz. Bundan sonra örgütlü bir toplum olmak amacıyla dernek çatısı altında birleşmek, dayanışma içinde güç birliği yapmak
istiyoruz" diyen Karadağ, kendilerine güzel çalışma ortamını sağlayan Kurşunlu Belediye Başkanı Necati Benli' ye yönetim kurulu adına teşekkür etti.
Kurşunlu ve Çevre Köyleri Sosyal Dayanışma Derneği yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: "Abdulvahap Karadağ, Veysel Yaşar, Salim Gültekin, Aliseydi Yiğit, Şefik Şengün, Mehmet Kahraman, Hüseyin Gider, Mustafa Karagöz ve Aliseydi Doğan."