Elmadağ'da piyasaya sahte para süren 3 kişi yakalandı

Elmadağ polisi kurban bayramı öncesi piyasaya sahte para sürmeyi hedefleyen şahıslara geçit vermedi.

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde piyasaya s

Elmadağ polisi kurban bayramı öncesi piyasaya sahte para sürmeyi hedefleyen şahıslara geçit vermedi.

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde piyasaya sahte para süren 3 kişi polisin amansız takibi sonucu yakayı ele verdi. Üç gün önce Elmadağ'a gelerek tekel büfelerinden içki alan şahıslar burada yanlarında getirdikleri sahte paraları kullandı. Bazı esnaflar durumun farkına geçte olsa vardıklarında durumu polise haber verdi. İhbar üzerine Elmadağ İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri 06 AK 3205 plakalı araç üzerinde çalışma başlattı. Polisin yaptığı çalışmalar sonrası plakanın çalıntı olduğu anlaşıldı.

Bu esnada ilçede görünen araç için polis ekipleri dur ihtarında bulundu. Dur ihtarına karşılık şahısların kaçması sonucu polis ekipleri ve şüpheliler arasında kovalamaca yaşandı. Şüpheliler Ankara Kırıkkale yoluna çıkarak Ankara istikametine kaçmaya başladı. Polis ekipleri Hasanoğlan bölgesine barikat kurarak şüphelilerin kaçmasını engelledi. Araçlarını bırakıp yaya olarak kaçmaya çalışan şüpheliler ve polis ekipleri arasında bu seferde yaya olarak kovalamaca başladı. Elmadağ İlçe Emniyet ekiplerinin ısrarlı çalışmaları sonuç verdi ve 3 şahıs kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.

Şahısların polisteki kayıtlarında çıkan ortak özelliği ise sahte para ve oto hırsızlığı olması dikkat çekti. Şüphelilerin üzerlerinde yapılan incelemede ilk etapta iki adet 200 Euro ile bir adet 100 Euro ele geçirildi. Kovalamaca esnasında şahısların beraberindeki diğer paraları yola atmış olma ihtimaline karşı polis ekipleri karayolunda araştırma başlattı.

Yakalanan şahıslardan V.Y.'nin, 25 ayrı suçtan, S.Ö.'nün 6 ayrı suçtan, E.H.'nin ise 5 ayrı suçtan kaydı olduğu anlaşıldı.

Şahısların alınan ilk ifadelerinde sahte paraları Elmadağ Kurban Pazarında piyasaya sürmeyi planladıkları iddia edilirken, şüpheliler ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edildi.