Elbistan'da ilk kez nüks ameliyat yapıldı

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 13 yıl önce zehirli guatr nedeniyle ameliyat olan bir kadın, nükseden rahatsızlığı nedeniyle ikinci kez ameliyat o

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 13 yıl önce zehirli guatr nedeniyle ameliyat olan bir kadın, nükseden rahatsızlığı nedeniyle ikinci kez ameliyat olarak sağlığına kavuştu.

Zehirli guatr nedeniyle 6 aydır ilaçlı tedavi gören Kumru Mıhçı (60), Elbistan Özel Yaşam Hastanesi'nde ameliyata alındı. Yaklaşık 2 saat süren ameliyattan bir gün sonra taburcu edilen Mıhçı, "Guatr nedeniyle 13 yıl önce ameliyat oldum. 6 aydır ilaçlı tedavi görüyordum. Boğaz ağrısı şikâyetiyle geldiğim hastanede yapılan inceleme sonunda zehirli guatr nedeniyle yeniden ameliyat olmam gerektiği ortaya çıktı. İkinci ameliyat olacağı için benim il dışında başka bir hastanede ameliyat olmam gerektiği söylendi. Ancak ben genel cerrahi uzmanı Opr. Dr. Arslan Karaman ile görüştüm ve ameliyatın burada yapılmasını istedim. Şu an çok şükür iyiyim. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Bölgede ilk olma özelliği taşıyan ameliyatı gerçekleştiren genel cerrahi uzmanı Opr. Dr. Arslan Karaman ise bu tür rahatsızlıklarda riskin söz konusu olduğunu dile getirdi. Karaman, "Nüks ameliyatlar Elbistan'da yapılmıyor. Genelde dışarıya gidiliyor. Biz teşhisi burada koyduk. Ameliyatı da burada gerçekleştirdik. İl dışına gitmek hem hasta için eziyet, hem yakınları için eziyet. Ayrıca maddi külfeti de ağır oluyor. Hastalarımız yollarda telef olmadan çözümü burada bulabiliyor." şeklinde konuştu.

SGK'lı olduğu için Kumru Mıhçı'dan sadece 60 TL ücret alındığı öğrenildi.