Devlet Bakanı Kavaf'ın Karaman Ziyareti

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Ümraniye'de sokak ortasında silahla vurularak öldürülen annesinin karnından, 8 aylıkken ameliyatla alınan Zeynep bebeğin sahipsiz olmadığını, iyileştiğinde ailesinden sahiplenen olmadığı takdirde, Bakanlığa bağlı kurumlarda koruma altına alınacağını söyledi

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Ümraniye'de sokak ortasında silahla vurularak öldürülen annesinin karnından, 8 aylıkken ameliyatla alınan Zeynep bebeğin sahipsiz olmadığını, iyileştiğinde ailesinden sahiplenen olmadığı takdirde, Bakanlığa bağlı kurumlarda koruma altına alınacağını söyledi.
Gezi ve bir dizi açılış için Karaman'a gelen Bakan Kavaf, Valilik'ten sonra Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada Belediye Başkanı Kamil Uğurlu'dan ilin durumu hakkında bilgiler alan Bakan Kavaf, belediyeden ayrılışı sırasında bir basın mensubunun bugün gazetelerde 8 aylık Zeynep bebeğin hayata tutunduğu, ancak sahipsiz kaldığı şeklinde haberler vardı. Zeynep bebeğin durumu ne olacak?'' sorusuna, ''(Zeynep bebek) sahipsiz değil elbette'' yanıtını verdi.
Yakın akrabalarından şu ana kadar arayıp soranın olmadığını ifade eden Kavaf, ''Bizim Sosyal Hizmet uzmanımız sağlık durumuyla ilgileniyor, kontrol ediyor, yanında refakat ediyor. İyileştiğinde ailesinden sahiplenen olmadığı takdirde, bizim kurumlarımızda koruma altına alınacak. Sahipsiz değil'' diye konuştu.
Ümraniye'de bir hafta önce sokak ortasında silahla vurularak öldürülen annesi Yeliz Karahasanoğlu'nun karnından 8 aylıkken ameliyatla alınan bebeğe Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesinde doktorlar tarafından Zeynep ismi verilmişti.