Bursa Büyükşehir ile Keles Belediyesi kardeş oldu

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Keles Belediyesi arasında 'kardeşlik protokolü' imzalandı. Protokolle, Bursalıların buluşma noktası olan Kocayayla baş

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Keles Belediyesi arasında 'kardeşlik protokolü' imzalandı. Protokolle, Bursalıların buluşma noktası olan Kocayayla başta olmak üzere yapılacak yatırımlarla, göçün önlenmesi ve bölgesel kalkınma hedefleniyor.

Balkanların yanı sıra doğu illeriyle yaptığı kardeşlik ilişkileriyle Türkiye'nin geri kalmış tüm noktalarında kalıcı eserler bırakmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, dağ yöresi olarak bilinen ilçelerden Keles Belediyesi ile kardeşlik protokolü imzaladı. Büyükşehir imkanlarıyla bölgenin yeniden şekillenmesini hedefleyen protokol, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Keles Belediye Başkanı Mustafa Bektaş arasında imzalandı.

Büyükşehir Belediyesi olarak merkeze bağlı 7 ilçede tam bir yatırım hamlesi başlattıklarının altını çizen Başkan Altepe, diğer ilçelerin acil çözüm bekleyen sorunlarına da el atmaya çalıştıklarını söyledi. Dağ yöresi ilçelerinde Keles'e de bugüne kadar bir takım destekler verdiklerini hatırlatan Altepe, "Bu kardeşlik protokolüyle artık bölgeye daha fazla ilgi gösterebileceğiz. Kocayayla, zaten tüm Bursalıların buluşma noktası. Başta bu bölge olmak üzere ilçede göçün önlenmesi ve ekonomik kalkınmanın sağlanması noktasında gerekli yatırımları başlatacağız. Bu dönem en büyük amacımız, ulaşabildiğimiz her noktaya hizmet götürmek." dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nin, özellikle bu dönemde Keles ile yakın ilişkiler içinde olduğunu dile getiren Keles Belediye Başkanı Mustafa Bektaş da ilçelerine gösterdiği ilgi nedeniyle Altepe'ye teşekkür etti.

Bursa'ya en fazla göç veren ilçelerin başında Keles'in geldiğini hatırlatan Bektaş, "Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hayata geçireceğimiz projelerle göçün önüne geçmeyi hedefliyoruz. Bu kardeşlik protokolü ile ilçemizin kaderinin değişeceğine inanıyorum." diye konuştu.