Bolu'da eğitimin sorunları ve çözüm önerileri tartışıldı

Bolu Valisi İbrahim Özçimen başkanlığında, kentin eğitimdeki mevcut durumunu, sorunlarını ve bu sorunlarla ilgili görüş ve önerileri ortaya koymak, ta

Bolu Valisi İbrahim Özçimen başkanlığında, kentin eğitimdeki mevcut durumunu, sorunlarını ve bu sorunlarla ilgili görüş ve önerileri ortaya koymak, tartışmak, değerlendirmek ve çözüm önerileri geliştirmek amacıyla geniş katılımlı bir değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Solmaz Ahmet Baysal Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıya Vali İbrahim Özçimen Başkanlık yaparken, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanı Merdan Tufan, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürü Ömer Balıbey, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Sezer, daire müdürleri, ilimizdeki sivil toplum örgütü temsilcileri, ilimiz merkez ve ilçedeki okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Milli Eğitim Müdürü Recep Sezer yaptı. Sezer, "Bu toplantı ile Bolu'nun eğitimdeki bütün artı ve eksilerini konuşacağız. Bu toplantı ilimiz eğitimi için eminim ki verimli geçecektir" dedi.

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da toplantının Bolu'daki eğitim açısından önemine değindi. Bolu'nun eğitimin üst seviyelerde olduğunun altını çizen Yılmaz, toplantının verimli olması temennisinde bulundu.

Vali İbrahim Özçimen ülkenin en temel kamu hizmetinin eğitim olduğunu belirterek sözlerine başladı. Özçimen şöyle devam etti: "Genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle bu tedrisattan geçmeyen yoktur. Bütün nüfusumuzu doğrudan etkileyen, bütün hane halklarını doğrudan ilgilendiren belki de tek kamu hizmeti eğitim hizmetidir. Sağlık, güvenlik vs. gibi kamusal hizmetlerin temelinde de eğitim hizmeti yatmaktadır ve bu hizmetlerin kaliteli olması da temelde eğitim hizmetine bağlıdır."

Eğitimin ana kucağında başlayıp hayat boyu devam ettiğini söyleyen Vali Özçimen, "Özellikle günümüz bilgi çağında, her an değişen ve gelişen hayat koşulları, bilginin devamlı tazelenmesini, paylaşılmasını ve eğitimin sürekliliğini gerektirmektedir. 'Öğrenmenin yaşı yok', 'Beşikten mezara kadar' sözleri de aslında bu gerçeği ifade etmektedir. Evet, öğrenmenin yaş sınırı olmadığı gibi, eğitim öğretim kurumlarında da kalite sınırı olmamalıdır. Eğitim gibi en gelen ve tabana yayılmış bir kamu hizmetinin hep daha iyiye ve daha güzele gelişerek gitmesi gerekmektedir. Bu bağlamda güzel ilimiz Bolu'da eğitim ve öğretim hizmetini yeni nesillerimiz için nasıl daha verimli hale getiririz ve nasıl daha donanımlı, daha müreffeh bir topluma ulaşırızın arayışındayız." diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Recep Sezer, merkez ve ilçelerdeki eğitimde tespit edilen sorunlar ile ilgili detaylı bilgiler aktardı ve bu kapsamda eğitimdeki sorunlar ile ilgili gelen görüşleri açıkladı.

Toplantının devamında 'Düşünce, Görüş ve Öneriler' bölümüne geçildi ve bu fikirleri katılımcılardan almak üzere Vali İbrahim Özçimen, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanı Merdan Tufan, Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürü Ömer Balıbey, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Sezer kürsüye geldi. Daha sonra ise katılımcılardan görüş ve öneriler alındı.

Görüş ve önerilerin alınmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürü Ömer Balıbey bir değerlendirme konuşması yaptı. Balıbey, Bolu'da fiziki eksiklere rağmen eğitimin iyi olduğunu, kurum kültürünün gelişmesi gerektiğini ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi ile ortaklaşa bir çok çalışmanın yapılması gerektiğini aktardı.

Talim Terbiye Kurulu Başkanı Merdan Tufan ise Milli Eğitim Bakanlığı'nın çalışmalarını aktararak yaptığı konuşmasında Bolu'nun sürekli ileriye bakan bir il olduğunu söyledi. Bolu'da eğitimdeki oranlarının çoğunun hep Türkiye'nin lider illeri arasında olduğunu kaydeden Tufan, "Eğitimin bütün amacı öğrencinin başarılı olmasıdır. Ama bu başarının ölçütü sadece sınav değildir. Bakılması gereken daha bir çok nitelik vardır." dedi.

Toplantının sonuhra Vali Özçimen, programın amacına ulaşacağına inandığını kaydetti.