Bayramda yağmur yok -Kurban Bayramı'nda hava durumu nasıl olacak?

Bayramda hava nasıl olacak? Kurban Bayramı öncesi hava durumu nasıl olacak?

Bayramda yağmur yok -Kurban Bayramı'nda hava durumu nasıl olacak?
Bayramda hava nasıl olacak? Kurban Bayramı öncesi hava durumu nasıl olacak? Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapıan açıklamaya göre Kurban Bayramı'nda Ege Bölgesi'nde yağış olmayacak. Balkanlardan gelen yağışlı hava kütlesinin bölgeyi fazla etkilemeyeceği belirtildi. Hava sıcaklıkları bir kaç derece düşsese de ikinci günden itibaren yeniden yükselişe geçecek.

LODOSUN ETKİSİ OLACAK
Arife günü, İzmir ve Ege Bölgesi'nin çok bulutlu olması beklenirken birinci gün az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak. Sıcaklıklar mevsim normalleri üzerinde seyretemeye devam edecek. Kuzey ve İç Ege'de perşembe günü, 2-3 derece soğuma var. Cuma günü rüzgarın lodosa dönmesiyle sıcaklık yeniden yükselişe geçecek. Bayramda gökyüzü güneşli olacak.

YAŞLI VE ÇOCUKLARA UYARI
Bayram boyunca İstanbul, Ankara ve İzmir'de yağış beklenmediğini bildiren meteoroloji yetkililieri, bayramda yoğun sisin etkili olcağının sisle beraber özellikle büyük şehirlerde, kömür kullanılan yerlerde hava kirliliğinin oluşabileceğni belirttiler. Bu durumlarda yaşlı ve çocukların zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamasını tavsiye etti.

KURBAN BAYRAMI HAVA TAHMİN RAPORU İÇİN TIKLAYIN