Iğdır'da SODES projelerinin finansman sözleşmeleri imzalandı

Iğdır'da Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında projesi kabul edilen 26 kuruluş ile projelerin finansman sözleşmeleri imzalandı.

Iğdır Valil

Iğdır'da Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında projesi kabul edilen 26 kuruluş ile projelerin finansman sözleşmeleri imzalandı.

Iğdır Valilik toplantı salonundaki programda konuşan Vali Amir Çiçek, Iğdır'ın vizyon olarak iyi bir yere gelmesi için yeni projelere ihtiyaç olduğunu belirtti. Bir yerin değişmesi için sürekli çalışmak gerektiğinin altını çizen Vali Çiçek, "İnsanlar çalıştıkları konuları projelendirirse o yerde kalkınma olur. İlk kez SODES'in uygulandığı ilimizde bulunan sivil toplum kuruluşları, kamu kurum kuruluşları ve üniversitemizin hazırlayıp Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı'nca kabul edilen 26 projenin ilimize kazandırdığı SODES destek tutarı 4 milyon 535 bin liradır." dedi.

Kabul edilen projelerin ilin kalkınması için yeterli olmadığını dile getiren Vali Çiçek, "SODES, GAP Eylem Planının Sosyal Gelişmenin Sağlaması Bileşeni altında beşeri sermayenin geliştirilmesi ve toplumsal bütünleşmenin sağlanması ihtiyacını etkin bir şekilde karşılamak üzere 2010 yılında DAP illerini içerecek şekilde genişletilmiştir. SODES içerik olarak istihdam, sosyal bütünleşme, kültür, sanat ve spor alanlarında göç, yoksulluk ve işsizlik gibi sorunların ve değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara kısa sürede karşılık vermeyi hedefleyen insan odaklı bir programdır. SODES projeleri, bölgede, kamu kuruluşları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğinin geliştirilmesine önemli katkılar sağlamaktadır. Birçok proje söz konusu kuruluşların ortaklığıyla hayata geçirilmekte ve elde edilen sinerji ile farklı toplum kesimleri bölgesel ve ülkesel düzeydeki kalkınma çabasına daha fazla katkı sağlayabilmektedir. Uygulama sürecinde yerel aktörler geniş bir biçimde yetkilendirilmekte, bu durum, bir yandan SODES'e esneklik kazandırırken, bir yandan da uygulanan projelerin

yerel düzeyde daha fazla sahiplenilmesini sağlamaktadır." şeklinde konuştu.

Daha sonra projesi kabul edilen kuruluşlar tek tek SODES finansman sözleşmesini imzaladı. Programa, projeden sorumlu Vali Yardımcısı Hacı Uzkuç, kurum amirleri ve projesi kabul edilen sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı.