Gkv'de Düzenlenen Oratoryo Ağlattı

Ebediyete intikalinin 72

Gkv'de Düzenlenen Oratoryo Ağlattı
Ebediyete intikalinin 72. yılında Atatürk'ü anma etkinlikleri çerçevesinde Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları öğretmen ve öğrencileri tarafından sahnelenen 'Atatürk Ölmedi' adlı oratoryo, izleyenleri gözyaşlarına boğdu.
Atatürk Haftası etkinlikleri çerçevesinde Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları tarafından 'Atatürk Ölmedi' adlı oratoryo sahnelendi. Öğretmen ve öğrencilerin ortaklaşa sahneye koyduğu oratoryoyu izleyen GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy ve Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy ile izleyiciler duygulu anlar yaşadı. Atatürk'ün doğumundan itibaren yaşamının bütün kesitlerinin canlandırıldığı oratoryoda Kurtuluş Savaşı'nda yaşananlar ve Türk ulusunun en büyük cesaret kaynaklarından birisi olan Atatürk'ün
savaş hazırlıkları, yokluklar içerisinde cephede düşman askerlerine karşı mücadele eden askerlerin ortaya koyduğu kahramanlıklar, TBMM'nin açılışı, Büyük Taarruz ve Cumhuriyet'in kuruluşundan sonra yapılan inkılapların farklı boyutlarla sahnelendiği oratoryoda 100 civarında öğretmen ve öğrenci görev aldı. Öğrenci ve velilerin izlediği oratoryo büyük ilgi gördü.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sadece Türk ulusu için değil, dünya milletleri için de önemli ve büyük bir lider, devlet adamı, komutan ve geleceği gören bir lider olduğunu ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdürü Dr. Atanur Vergili, "Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı olarak eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüren okullarımızda bu yıl Atatürk Haftası birçok etkinlikle kutlanmaktadır. Fotoğraflarla Atatürk sergisi, paneller, söyleşiler, bahçe ve salon gösterileri yanında son olarak öğretmen ve
öğrencilerimizin ortaklaşa hazırlayarak sahneye koyduğu Atatürk Ölmedi adlı oratoryoyla faaliyetlerimiz sürmüştür. Hafta sonuna kadar çeşitli salon etkinlikleriyle faaliyetlerimiz sürecektir" dedi.
(OÇ-Y)