Vali Demir'den 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Mesajı

Erzincan Valisi Abdulkadir Demir Atatürk'ün ebediyete intikalinin 72

Vali Demir'den 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Mesajı
Erzincan Valisi Abdulkadir Demir Atatürk'ün ebediyete intikalinin 72. yılı nedeniyle bir mesaj yayınlayarak "Bizlere bu günleri armağan eden, Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önderimiz Atatürk'ü, ölümünün 72. yılında rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz." dedi.
Vali Demir mesajında şunları kaydetti; "Bugün O'nun gösterdiği aydınlık yolda milletimizin tüm bireyleriyle Cumhuriyetin kazanımlarının bilinciyle, gösterdiği yolda, ilke ve inkılâplarının ışığıyla yürümeye devam ediyoruz.
Mustafa Kemal Atatürk, kendisini milletine adamış, bağımsızlık ve özgürlük yolunda karşısına çıkan tüm güçlüklere direnmiş, yaşamına sığdırdığı büyük başarılarla başka milletlere örnek olmuş, milletimizin her alanda yücelmesi için yılmadan çaba göstermiş ölümsüz bir liderdir. Kurtuluş Savaşı ile Türk Milletinin yeniden ve daha güçlü bir şekilde tarih sahnesine çıkmasını sağlamış, Cumhuriyet ile de Türk insanına çağdaş uygarlığın kapılarını açmıştır. O'nun yaktığı meş'ale hiç sönmeyecek ve Türk milleti ebediyete kadar O'nu kalbinde ve gönlünde yaşatacaktır.
Hızlı değişimlerin ve çeşitli olayların yaşandığı dünyamızda, Atatürk'ün bizlere bırakmış olduğu bu değerli mirası geleceğe taşıyabilmek için uğrunda büyük bedeller ödenen yurdumuza ve bağımsızlığımıza her şartta sahip çıkmalıyız. Birlik ve beraberliğimizi koruyarak, ülke kalkınmasını sağlamanın yolunun; asil Türk milletine yakışır şekilde, saygın, onurlu bir duruş sergileyerek, her şeyden önce iç huzuru sağlamaktan geçtiğini asla unutmamalıyız.
Bu duygu ve düşüncelerle Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 72. yıl dönümünde, bir kez daha saygı, şükran ve rahmetle anıyorum. Aziz ruhu şad olsun."